rss

Distribuitorii de combustibili, obligati sa afiseze toate taxele

  1. 23/03/2011
  2. Tags: carburanti, pret
    Vezi toate fotografiile (1)

    Distribuitorii de carburanti din Romania vor fi nevoiti sa afiseze in mod explicit toate taxele achitate de cumparatori la un litru de combustibil. Solicitarea vine din partea Federatiei Operatorilor Romani de Transport (FORT).

    Aceasta masura impune ca listele sa fie plasate la vedere, la intrarea in statiile de alimentare sau la casa de marcat, informeaza Mediafax.

    "Atat timp cat Guvernul refuza prezentarea in mod transparent a componentelor (taxe, accize, redevente, etc.) din pretul carburantilor, furnizorii au ocazia astfel sa demonstreze buna credinta in raport cu consumatorul", conform unui comunicat FORT.

    In caz contrar, in situatia in care nici guvernul, nici distribuitorii de combustibil nu afiseaza transparent componenta tarifelor inseamna ca "intre Guvern si furnizori exista de fapt o intelegere de tip cartel", este de parere federatia.

    Preturile la carburantii au crescut in 2010 cu peste 15%, dupa ce in 2009 tarifele au  avansat cu 13%. Si la inceputul lui 2011 au continuat majorarile de pret.

    In ultima perioada, aceasta crestere a fost pusa pe seama tensiunilor sociale si politice din Orientul Mijlociu si Nordul Africii.

    Vizualizari: 2238
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »