rss

Decizie fara precedent luata de Mercedes. Nemtii renunta definitiv la toate motoarele V6

  1. 19/01/2018
  2. Tags: Mercedes, Mercedes benz, motoare mercedes, motoare v6 mercedes, motor mercedes
    Vezi toate fotografiile (4)

    Nemtii de la Mercedes-Benz si-au propus ca in anul 2018 sa faca unele schimbari in gama de modele dar si putina curatenie printre propulsoare. Ola Kallenius, seful diviziei de Cercetare si Dezvoltare din cadrul brand-ului din Stuttgart, a dezvaluit ca Mercedes va renunta definitiv la toate propulsoarele V6.

    Locul acestora va fi luat de noua unitate de 3.0 litri cu sase cilindri in linie, cunoscuta si sub numele de M256, cu care a debutat S-Class-ul facelift anul trecut la Salonul Auto de la Shanghai. Motivele pentru care oficialii ar fi luat aceasta decizie sunt printre altele, celebrul downsizing, dar si reducerea costurilor de productie.

    Potrivit lui Kallenius, aceste unitati pot fi produse in acelasi loc ca si propulsoarele cu patru cilindri in linie, avand in vedere ca ambele sunt aproape identice. "In ceea ce priveste strategia noastra globala de productie a motoarelor, noile unitati cu patru cilindri si cele cu sase cilindri in linie sunt ramuri ale aceluiasi arbore. Camerele de ardere sunt in esenta aceleasi, distanta dintre cilindri de 90 de milimetri este identica, astfel ca cele doua motoare pot fi asamblate pe aceeasi linie de productie," sustine acesta.

    In plus, un alt avantaj ar fi ca unitatea M256 beneficiaza de cea mai noua tehnologie de la Mercedes, iar principala sa atractie este lipsa alternatorului sau a demarorului actionat de curea si inlocuirea lor cu o unitate electrica de 48 de volti.

    Totodata, acesta ofera si un compresor electric care functioneaza impreuna cu turbina twin-scroll pentru a elimina pe cat posibil lag-ul. Vorbim despre un motor foarte eficient, compact, fiabil si desigur, puternic, cu un bloc turnat in intregime din aluminiu, cu doua axe cu came, 24 de valve si injectie directa.

    Un lucru interesant este ca pe lista modelelor care ar urma sa fie afectate de aceasta modificare regasim E-Class-ul, insa nu si C-Class-ul.

    Vizualizari: 3120
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »