rss

De ce sunt mai bune anvelopele de iarna premium?

  1. 04/12/2017
  2. Tags: Anvelope, anvelope de iarna, cauciucuri, pneuri
    Vezi toate fotografiile (2)

    Soferii din Romania se intreaba mereu de ce sa dea mai multi bani pentru un set de anvelope pentru iarna de la un producator renumit, cand pot lua pneuri de aceeasi dimensiune mult mai ieftine. Iata care sunt diferentele.

    O sa luam ca exemplu una din cele mai cunoscute anvelope de iarna din lume, respectiv MICHELIN Alpin. Acum este la cea de-a 5-a generatie numita Alpin 5 si este una din cele mai bune anvelope pe care le poti cumpara pe piata, dedicate sezonului rece.

    Trebuie stiut ca anvelopele premium mai scumpe de la producatori renumiti sunt produse in urma unui lung sir de etape. Anvelopa este un produs testat in repetate randuri, dezvoltat si creat de o intreaga echipa de specialisti. In cazul lui Alpin, aceasta anvelopa, inainte sa iasa pe piata, este testata aproape 2 miliarde de kilometri in conditii reale si de laborator. Aceste lucruri nu se intampla cu pneurile mai ieftine.

    Companiile mari producatoare de anvelope investesc foarte multi bani si in dezvoltarea de produse si materiale inovative. Daca te uiti in oferta producatorilor mai mici o sa vezi aceleasi anvelope cu acelasi profil vandute de foarte multi ani. In schimb, la MICHELIN, echipe uriase se chinuie sa dezvolte materiale noi, mai rezistente in timp, mai aderente si mai sigure de la an la an. In plus, in functie de conditiile de drum, profilul pneului se imbunatateste mereu ca sa ofere aderenta maxima si sa contribuie la un consum scazut de carburant.

    De exemplu,  MICHELIN Alpin 5 foloseste noua tehnologie Innovative Tread Compound. Este un material bazat pe elastomeri care cresc uniformitatea compusului de cauciuc cu un continut mai mare de siliciu. In acest fel, constructorul de anvelope a putut imbunatati aderenta anvelopei pe suprafete acoperite cu zapada, mentinand totodata o eficienta energetica sporita.

    Noul compus din cauciuc se bazeaza pe cea de-a patra generatie a tehnologiei Helio Compound. Cauciucul contine ulei de floarea soarelui, care permite anvelopei sa functioneze eficient la temperaturi scazute.

    Pe langa produse testate si premiate la nivel mondial, un producator renumit de anvelope ofera si cele mai bune materiale, cele mai bune tehnologii in materie de profil, cele mai bune metode de constructie a cauciucului si ofera un pachet complet de calitati pe care le are o anvelopa. Asadar, motivele pentru care anvelopele premium sunt ceva mai scumpe nu sunt deloc de neglijat daca tinem la siguranta noastra.

    Afla mai multe detalii pe pagina de Facebook MICHELIN Romania.

    Vizualizari: 4514