rss

Cum sa-ti alegi ochelarii de soare ideali pentru condus

  1. 06/02/2018
    Vezi toate fotografiile (1)

    Daca esti sofer si te simti in largul tau atunci cand te urci la volan, cu siguranta stii cat de important este sa folosesti o pereche de ochelari de soare cel putin cat timp stai in maaina, indiferent de anotimp.

    Daca in perioada estivala este de la sine inteles pentru ce ai avea nevoie de o protectie a ochilor, putini sunt cei care stiu ca si iarna e la fel de necesar sa iti aperi vederea de razele soarelui care reflecta in zapada de un alb imaculat. Ca sa eviti situatiile neplacute cand lumina puternica te-ar putea orbi atunci cand conduci si pentru a-ti pastra sanatatea ochilor pentru cat mai mult timp, afla de mai jos cum sa-ti alegi perechea ideala de ochelari de soare.

    Alege rama lentilelor

    Forma lentilelor este foarte importanta pentru ca vederea ta sa fie una perfecta in timpul condusului. Daca ochelarii iti sunt prea mici, e posibil sa ii porti degeaba, pentru ca razele soarelui vor ajunge prin lateralul lentilei direct catre ochii tai. Cea mai buna forma a ochelarilor de soare este cea de tip aviator, cel mai des intalnita la ochelarii de soare Polaroid. Acestia se potrivesc la mai toate fizionomiile, asa ca ar fi aproape imposibil sa nu iti vina bine. Ca sa afli daca o pereche de ochelari este in marimea potrivita pentru fata ta, pune-i pe ochi ai zambeste. Daca pometii tai ating partea de jos a lentilei, ochelarii iti sunt mici, asa ca va trebui sa probezi o alta pereche.

    De asemenea, ai grija la ramele groase, care e posibil sa iti obstructioneze campul vizual, foarte important atunci cand conduci.

    Alege culoarea lentilelor

    Pentru condus, lentila ideala este cea in degrade. Astfel, poti vedea foarte clar indicativele din bord, dar in același timp ai ochii protejati de soare. La volan este recomandat sa porti lentile in nuanțe de verde, maro sau gri, daca vrei ca imaginile sa nu apara in culori distorsionate si sa nu iti oboseasca ochii prea repede. Evita sa iti cumperi ochelari de soare cu lentile care modifica dioptria, pentru ca pericolul sa ai ameteli sau chiar halucinatii la volan este foarte mare.

    Intereseaza-te de reflexiile lentilelor

    Atunci cand conduci, vrei sa indepartezi razele soarelui de ochii tai, aaa ca e foarte important ca lentilele sa aiba protectie fata de radiatiile UVA si UVB. Este foarte importanta si puterea filtrului, care ar fi ideal sa inregistreze un procent de transmisibilitate intre 18 si 43 la suta.

    E necesar sa nu uiti de ochelarii de soare atunci cand urci la volan. Acestia iti vor tine ochii protejati de lumina soarelui. Totodata, te vei putea concentra mai bine la condus, pentru ca ochelarii iti vor asigura o claritate a imaginii mult mai buna, dar vor preveni si oboseala ochilor. Ca sa fii sigur ca nu vei pleca niciodata la drum, indiferent de perioada anului, fara ochelarii de soare, lasa-ti o pereche in torpedou sau in suportul special pentru ochelari, daca masina ta are un astfel de loc. Drumuri bune!

    Sursa Foto: pixabay.com

    Vizualizari: 1060