rss Vizualizari: 17228

Cum iti recuperezi taxa auto fara batai de cap

 1. 02/08/2011
 2. Tags: inmatriculare, recuperare taxa, Taxa auto
  Vezi toate fotografiile (1)

  In timp ce guvernantii amana publicarea noii formule privind taxa auto, romanii se inghesuie sa dea in judecata statul pentru a-si recupera sumele achitate in baza OUG 50/2008. Actul de lege va fi modificat, dupa ce Curtea de Justitie Europeana a considerat actuala norma discriminatorie si ilegala.

  Asociatia Soferilor si a Drepturilor acestora din Romania ajuta soferi in redobandirea banilor achitati la inmatriculare conform OUG 50/2008. Mai mult decat atat, ASDR anunta castigarea primelor procese pentru recuperarea taxei auto, deschise in beneficiul membrilor sai.

  Sansele de reusita

  Procesul de recuperare a taxei auto dureaza intre 8 si 12 luni, in functie de oras si de gradul de incarcare a Tribunalului unde e depus dosarul. In ceea ce priveste succesul unui astfel de demers, ASDR este optimist, pana in prezent toate procesele intentate de in numele membrilor sai fiind castigate:

  “Sansele de a castiga procesul sunt foarte mari. Asta pentru ca exista deja precendente - cazurile Tatu si Nisipeanu judecate la Curtea de Justitie a Uniunii Europene, unde s-a stabilit clar cum trebuie interpretata legea. In consecinta, din ce in ce mai multi romani reusesc sa recupereze taxa de prima inmatriculare, ca urmare a castigarii procesului.”, a declarat pentru auto.ro Marian Morosanu, presedinte ASDR.

  De cele mai multe ori procedurile juridice sunt anevoioase si presupun o sumedenie de pasi si reguli de urmat. Un rol foarte important in reusita actiunii il are avocatul sau consilierul juridic care se ocupa de proces. O formulare nepotrivita, abigua, eliptica, sau lipsa unui document poate duce la pierderea procesului.

  In acest sens, Departamentul Juridic ASDR se ocupa de tot ce tine de proces, de la redactarea documentelor, pana la reprezentarea in instanta.

  Concret: Care sunt pasii

  Primul pas consta in completarea dosarului necesar la proces.

  Actele necesare sunt urmatoarele:

  - CI - titular autovehicul;
  - Contract de vanzare-cumparare a masinii, factura fiscala (daca este cazul);
  - Actele masinii din tara de origine, traduse si legalizate;
  - Certificat masina inmatriculata;
  - Cartea de identitate a masinii ;
  - Decizia de calcul a taxei de poluare emisa de ANAF;
  - Chitanta care atesta plata taxei;
  - Taxa judiciara de timbru in valoare de 39 lei, platita la Primarie;
  - Timbru judiciar de 0,3 lei (cumparat de la orice oficiu postal)

  Al doilea pas este depunerea la Administratia Financiara a unei cereri de returnare a taxei auto. In termen de 30 de zile, aceasta cerere va primi un raspuns negativ care trebuie anexat la dosar. Urmatorul pas este procesul.

  ASDR recomanda soferilor sa aleaga un avocat sau consilier juridic care sa se ocupe de intocmirea dosarului si de redactarea documentelor. Asta deoarece o formulare incorecta sau lipsa unui act poate duce la pierderea procesului.

  In cazul in care a castigat procesul, soferul va trebui sa depuna la Tribunal o cerere pentru investire cu titlu executoriu a hotararii definitive si irevocabile, apoi va merge la Administratia Financiara, de unde va recupera banii pentru taxa auto si dobanda legala, aferenta, pana la momentul restituirii efective.

  Soferii nu sunt direct implicati in proces

  Persoanele care fac apel la ASDR trebuie doar sa puna la dispozitia Asociatiei actele necesare intocmirii dosarului si sa ne dea acordul sa actionam in numele lor. In continuare, Departamentul Juridic ASDR se ocupa de depunerea dosarului si de reprezentarea in instanta. In cazul in care a castigat procesul, soferul va trebui sa mearga cu hotararea definitiva la Administratia Financiara, pentru a-si recupera banii pentru taxa auto.

  Pentru a beneficia de asistenta ASDR trebuie sa fii membru

  Pentru a deveni membru, contributia anuala este de 400 lei. Pentru aceasta suma ASDR ofera asistenta juridica gratuita pentru recuperarea taxei auto, in cazul in care se doreste contestarea unei amenzi sau in situatia in care va este ridicata masina. Pe lista avantajelor figureaza si asistenta rutiera, 10% reducere la piese auto in magazinele partenere ASDR si asigurari RCA si CASCO, prin partenerii ASDR.

  Pentru mai multe informatii, accesati www.asdr-romania.ro.

  Comentarii (7)

  add_comment
  • vasile

   Imi place de voi !!!
   Sunteti ca si baietii destepti din energie!!!!
   Bafta ca de prosti nu duce lipsa romanica !!! 03/08/2011 | Raspunde

  • Io

   Dacă îmi dați un GPS cadou la înscriere mă bag si eu .... LOL 03/08/2011 | Raspunde

  • eu

   Eu mi-am recuperat taxa auto la prin aprilie2011 desi castigasem procesul din decembrie 2010 dar nu mi-au dat banii pt cheltuielile de judecata, sunt multumit macar de cei 1000eur recuperati. Acum am om asina ne-inscrisa si ma gandesc daca ar putea merge sa dau statul in judecata fara sa mai platesc taxa.avocatul de la primul proces mi-a spus ca merge si asa dar sunt in dubii. 03/08/2011 | Raspunde

  Vezi toate comentariile

  • ios

   Asa am procedat si eu , am dat statul fara sa platesc si am castigat anul trecut.
   Masina este demult cu numere RO 03/08/2011 | Raspunde

  • mihai

   maninci bors 06/01/2012 | Raspunde

  • ZOWCbCAyRm

   Sărut me2na doamnă Valeria,cencă o data ni se confirmă că BOGATUL NEMILOSTIV NU DESPĂGUBEȘTE! Astfel, Asigurătorul se eembogățește tot mai mult, iar vtiicmele păgubite eensărăcesc din ce een ce mai tare. Să le dea Dumnezeu după umanitatea de care dau dovadă! Dumneavoastră erați eendreptățită legal să primiți despăgubiri materiale și morale de la Asigurătorul RCA al decedatului, autor al accidentului, een calitate de pasager.cen cazul dumneavoastră legea este nedreaptă. Termenul een interiorul căruia puteați să pretindeți despăgubiri era de trei ani din momentul cunoașterii autorului accidentului și a eentinderii prejudiciului (een momentul een care diagnosticul răme2ne definitiv sau starea de sănătate este consolidată). Acest termen s-a eemplinit. Nu mai puteți face nimic acum.Reprezentantul Asigurătorului RCA a mințit cu nerușinare afirme2nd că nu aveați dreptul la despăgubire din RCA.Conștientizăm een ce situație medicală vă aflați. Cu toate acestea vrem să găsim o soluție pentru dumneavoastră.Vă rog să intrați pe formularul de contact și să detaliați situația. Vă rugam și un nume și un nr. de telefon de contact.Alături de dumneavoastră,Artur Vutcovici 08/06/2012 | Raspunde

  • Gomalo

   Buna ziua,

   Va comunicam faptul ca societatea comerciala GOMALO MANAGEMENT SRL va poate ajuta in privinta recuperarii taxei auto (de poluare), insa pentru asta vom avea nevoie de urmatoarele acte in copie:
   1. decizia de la Administratia Financiara si chitanta
   2. carte masina
   3. acte de provenienta ale autoturismului: facturi, contracte, certificat
   din tara de provenienta si traduceri unde aveti. In caz contrar noi putem face o cerere pentru eliberarea de copii xerox.
   4. copie CI proprietar

   Onorariul nostru este de “SUCCES” si anume 20% din suma efectiv recuperata (se va achita la final). Intreaga procedura poate dura intre 8 si 12 luni.

   De asemenea mai exista o procedura accelerata anume procedura de a recupera suma insa doar pe jumatete dar in 48 de ore fara a implica costuri pentru dumneavoastra.

   Actele scanate le puteti trimite la aceasta adresa.

   Va multumim si va rugam sa confirmati primirea e-mailului.
   Pentru orice nelamuriri ne puteti contacta telefonic sau prin e-mail: gomalo.management@yahoo.com

   SC Gomalo Management SRL

   0755700183 17/02/2013 | Raspunde

  Adauga comentariul tau

  • Nume: Adresa de email: Cod: Ma abonez la newsletter-ul Auto.ro

  • Comentariul tau: