rss

Competitia „Cel mai 4x4” din Romania, a XV-a editie

  1. 03/06/2015
  2. Tags: off road
    Vezi toate fotografiile (21)

    Kia Sorento a castigat titlul „Cel mai 4x4 SUV” din Romania si s-a impus in fata unei concurente formate din: Dacia Duster, Hyundai Grand Santa Fe, Jeep Renegade, Mitsubishi Outlander, Opel Mokka si Suzuki Vitara.

    Datorita acestui premiu, Kia castiga pentru a doua oara titlul ”Cel mai 4x4 SUV”, dupa ce in editia anterioara modelul Sportage si-a atras laurii de partea sa. Membrii juriului au apreciat echilibrul intre performantele rutiere (atat on cat si off-road) si confortul la bord. 

    Cu o calitate perceputa evident superioara modelelor ascendente, dar si un comportament care a impresionat toti membri juriului atat in probele pe sosea cat si in off-road, noul Jeep Cherokee a fost desemnat „Cel mai 4x4 SUV Premium” din Romania.

    Clasa off-road a fost dominata de Land Rover Discovery Sport, care a fost ales „Cel mai 4x4 off-road” din tara noastra. Chiar daca este vorba de un model complet nou in gama britanicilor, acesta a dovedit ca se ridica la inaltimea numelui Land Rover, convingand membrii juriului prin calitatile sale deosebite, atat pe asfalt, cat si off-road, acolo unde a dovedit o usurinta remarcabila in depasirea obstacolelor. Astfel, noul venit a surclasat in aceasta editie a concursului atat ”fratele” mai mare Range Rover Sport, cat si veteranul Mitsubishi Pajero.

    „Cel mai 4x4 pick-up” din Romania, este, in 2015, Volkswagen Amarok, care a devansat anul acesta castigatorul de anul trecut, Isuzu D-MAX. Amarok a impresionat juriul prin confortul sau rutier, la un nivel ridicat pentru un vehicul utilitar, combinat cu utilitatea si siguranta pe care le ofera.

    La aceasta editie membrii juriului au decis in unanimitate acordarea unui premiu suplimentar, ”Cel mai verde 4x4”. Chiar daca in prezent este mai degraba vorba de un premiu onorific, laurii primindu-i singurul model ”verde” din competitie, Mitsubishi Outlander PHEV, juriul a decis astfel incurajarea distribuirii pe piata autohtona a acestui gen de automobile, cu speranta ca, pe viitor, acest premiu sa devina unul de sine statator.

    Pentru a fi eligibile in aceasta competitie, modelele au intrat in vanzare in Romania pana in primul semestru al anului 2015. Toate modelele din concurs au avut echiparea pe care fabricantul a omologat-o pentru utilizarea rutiera obisnuita, nefiind permise imbunatatiri ale motorului, transmisiei, trenului de rulare sau caroseriei.

    Probele de asfalt s-au desfasurat pe drumul DN 73A, pe tronsonul dintre Mausoleul Mateias si combinatul Holcim. Testele off-road au avut loc pe doua trasee de munte amenajate in jurul comunei Leresti – primul pentru sectiunile ”Cel mai 4x4 SUV” si ”Cel mai 4x4 SUV Premium”, iar al doilea, cu un grad de dificultate mai ridicat, pentru ”Cel mai 4x4 off-road” si ”Cel mai 4x4 pick-up”.

    Acordarea celor 5 distinctii s-a facut in urma testelor efectuate pe 30 si 31 mai de membrii juriului cu automobilele nominalizate in competitie. Acestia provin de la medii elocvente - revistele Auto Expert, Auto pro, CAESAR si 4x4, aplicatia de mobil si site-ul Auto.ro, site-urile motorstory.ro, businesscover.ro precum si Europa FM. Anul acesta juriul a beneficiat si de participarea a doua vedete veritabile din sfera jurnalismului, Vlad Petreanu si Ionela Nastase. 

    Competitia „Cel mai 4x4” din Romania se afla la a XV-a editie. Titlurile acordate in aceasta competitie sunt Marci Inregistrate la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci, aceasta fiind singura competitie nationala de traditie rezervata domeniului 4x4 care isi propune sa ofere consumatorului „SUV-ul, SUV-ul Premium, off-road-ul si pick-up-ul anului”.

    In cele paisprezece editii de pana acum, producatorii asiatici au inregistrat 18 victorii, cei europeni 14 victorii, iar americanii doua. Constructorul cu cele mai multe victorii la activ este Mitsubishi (8 victorii), urmat de Land Rover cu sapte victorii. Anul acesta, un model din gama Discovery a luat cel de-al patrulea titlu, dupa editiile din 2005, 2011 si 2014. Nici Volkswagen, un constructor relativ nou pe taramul modelelor 4x4, nu este departe, cu sase premii acumulate de-a lungul timpului, din care Touareg si-a atras trei (in 2009, 2010 si 2012). Tot trei premii a primit in istoria concursului si Ford Ranger (2008, 2009 si 2013).


    Vizualizari: 4150
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »