rss

Companiile producatoare de vehicule prefera anvelopele Bridgestone

  1. 17/09/2018
  2. Tags: Anvelope, Bridgestone, cauciucuri
    Vezi toate fotografiile (1)

    La Bridgestone, cea mai mare companie de anvelope și produse din cauciuc din lume, investițiile globale în cercetare și dezvoltare sunt cele mai mari din industrie. Iar rezultatele se văd. Cu anvelopele sale premium, adaptate nevoilor specifice echipărilor originale ale producătorilor de vehicule, mai mult de 45 de echipamente Bridgestone au fost alese pentru 15 modele de vehicule de la începutul anului 2018 – urmând ca până la sfârșitul anului pe piață să mai sosească peste 60 echipări suplimentare.

    Bridgestone a lucrat alături de producătorii de echipamente originale (OEM) pentru a crea anvelope adaptate la cerințele lor specifice. Această abordare a dat un răspuns pozitiv din partea producătorilor. În prima jumătate a anului 2018, mai mult de 10 producători de echipamente originale au solicitat peste 45 de echipamente pentru mai mult de 15 modele diferite, ca: Ferrari Portofino, Porshe Cayenne, Mercedes A-Class și C-Class, Audi A1, A6, A7 și Q2, Wolkswagen Touareg, T-ROC, Tiguan și Polo, Opel Insignia, Renault Mégane R.S.; BMW i3s și X3 și multe altele.

    Această performanță începe cu înțelegerea nevoilor specifice ale producătorilor de echipamente originale (OEM) și cooperarea îndeaproape cu aceștia pentru a corela fiecare element al anvelopei la vehiculul însuși. De exemplu, Lexus și Mercedes au dorit să ofere siguranță șoferilor în eventualitatea unei explozii sau a perforării anvelopei. Bridgestone a înțeles și acoperit cererea lor prin integrarea tehnologiei Run-Flat (RFT) în anvelopa Turanza T005.

    Pentru Ferrari Portofino, Bridgestone a integrat tehnologia Run-Flat în anvelopele Potenza S007, concepute pentru a îmbina stabilitatea laterală ridicată cu durabilitatea la viteze mari, dar și pentru a se potrivi cu manevrabilitatea sportivă a vehicului Portofino.

    Audi și Opel urmăreau să reducă la minimum zgomotul vehiculului și să crescă, în același timp, și confortul. Bridgestone a realizat acest lucru prin umplerea cavităților cu materiale de absorbție a sunetului, dar și prin alte ajustări, toate acestea prin tehnologia inovatoare B-Silent -  disponibilă pe noile modele Audi A6, A7 și Opel Insignia.

    La cererea producătorilor de echipamente originale, Bridgestone a oferit o aderență superioară, prin crearea unor profile avansate, a livrat abilități mai bune de virare prin întărirea pereților laterali ai carcasei anvelopei, sau au utilizat tehnologia NanoPro-Tech de amestecare a dioxidului de siliciu, care reduce uzura și prelungește durata de viață a anvelopei. Chiar și așa, în unele cazuri, cerințele au fost mai mari decât simpla ajustare a modelelor existente pe un anumit vehicul.

    BMW, de exemplu, avea nevoie de un concept complet diferit de anvelope pentru vehiculele electrice. Bridgestone a răspuns acestei cereri cu tehnologia ologic și cu anvelope creație proprie, proiectată special pentru vehiculele electrice, pentru a le optimiza performanțele, asigurând și siguranță maximă, lucru care poate fi observat pe noile modele recent lansate de BMW – BMW i3s.

    Trecând peste și dincolo de cerințele complexe

    Porsche a solicitat de la Bridgestone o soluție de anvelope care să atingă performanțe pe suprafețe uscate pentru noua generație Cayenne. Astfel, Bridgestone a creat un compus unic cu un conținut ridicat de dioxid de siliciu pentru vehicule sport, care livrează performanță în condiții de vreme uscată, dar și în orice alte condiții. De asemenea, anvelopele Bridgestone Dueler H/P de 21 inch sunt cele mai bune din clasa lor la manevrabilitate pe suprafețele umede – o realizare incredibilă pentru o anvelopă proiectată în primul rând pentru condus sportiv – asigurând șoferilor controlul asupra vehicului și siguranța chiar și în condiții de carosabil ud. Și, în ciuda acestor niveluri ridicate de performanță, nu a existat niciun compromis în ceea ce privește uzura.

    În acest caz, la fel ca în multe altele, Bridgestone a mers și mai departe pentru a satisface nevoile clienților. „Echipa noastră de experți în cercetare și dezvoltare a livrat o calitate ireproșabilă a produselor”, spune Mark Tejedor, vicepreședinte la Original Equipment la Bridgestone EMEA. „Rezultatele pe care le vedem pe anvelopele Bridgestone Dueler H/P Sport de 21 de inch, care echipează Porsche Cayenne, sunt excepționale. În căutarea și găsirea unor soluții inovatoare pentru cerințele complexe Porsche, Bridgestone a depășit așteptările. Această anvelopă a stabilit chiar recordul de timp pentru circuitul de manevrabilitate pe ud din cadrul complexului European Proving Ground al Bridgestone.”

    Parteneriate pentru viitor

    Parteneriatele și co-participarea la creație au dus la mai mult decât un design optimizat pentru un anumit vehicul. „Ne-a permis să facem un pas într-o nouă direcție”, continuă Mark Tejedor. „Creăm noi anvelope care sunt mai eficiente și mai adaptate nevoilor vehiculelor mai bine decât oricând, pentru a menține șoferii în mișcare, indiferent de situație”.

    Vizualizari: 2540
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »