rss

Cinci masini exceptionale urmeaza a fi incluse in galeria Tiriac Collection

  1. 31/03/2015
    Vezi toate fotografiile (9)

    La editia de anul acesta a Salonului Auto Moto (SAM), care se va desfasura in perioada 1-5 aprilie 2015 la Bucuresti, in Piata Constitutiei, vor fi expuse noua automobile de colectie care vor face parte, incepand cu luna mai, din varianta extinsa a Tiriac Collection. Cinci dintre acestea sunt prezentate in avanpremiera publicului din Romania. Astfel, pasionatii auto vor putea admira la editia din 2015 a SAM modele rare si chiar unice in lume.

    Tiriac Collection, singura colectie personala de masini din Romania deschisa publicului, care a reunit pana in prezent 70 de modele impresionante de masini si motociclete produse incepand cu anul 1899, trece printr-un proces de extindere, in urma caruia va avea o suprafata de aproximativ 4300 m2, dublu fata de spatiul initial. Galeria se va redeschide incepand cu luna mai a.c. 

    Masinile apartinand Tiriac Collection expuse la Salonul Auto Moto 2015 sunt Duesenberg Model J Torpedo Berline Convertible (1930), Pierce Arrow Model B (1930), Chrysler Imperial (1933), Rolls Royce Phantom III Sports Saloon (1937), Cord 812 Custom Beverly (1937),  Bugatti Type 57 Coach Ventoux (1938), Porsche 356B (1961), Maserati Ghibli (1968) si un Aston Martin Vantage (1981).

    Duesenberg Model J a fost conceput ca o alternativa americana la prestigioasele marci europene precum Rolls-Royce, Hispano-Suiza, Isotta-Fraschini sau Mercedes-Benz. Varianta Duesenberg Model J Torpedo Berline Convertible expusa in cadrul salonului este unica in lume si accesibila pentru prima data publicului din Romania. Printre proprietarii Modelului J s-au numarat Ducele de Windsor, Printul Nicolae de Romania (care a cumparat trei si a concurat cu una dintre ele la Le Mans), artistul abstract Rudolf Bauer, industriasul Howard Hughes, gangsterul Al Capone, Evalyn Walsh McLean, William Randolph Hearst si The Mars, Whitney si familiile Wrigley. Duesenberg este primul producator auto care a aranjat pedalele in forma in care acestea sunt distribuite si astazi: ambreiaj, frana si acceleratie.

    Numele Pierce Arrow Model B este sinonim cu luxul si opulenta in industria auto alaturi de marci precum Cadillac, Packard si Rolls-Royce. Familii regale, sefi de stat si numeroase celebritati au detinut un astfel de autoturism, inclusiv Imparatul Hirohito al Japoniei, Sahul Persiei sau presedintii Statelor Unite Woodrow Wilson, William Howard Taft, Franklin Roosevelt si John D. Rockefeller. Automobilul este expus pentru prima data in Romania.

    Modelul Chrysler Imperial decapotabil din 1933, expus pentru prima data la Bucuresti in perioada 1-5 aprilie 2015, este unul dintre cele cinci ramase dintr-o serie de noua unitati produse si echipate cu motorul Red Head Straight Eight.
    Este un automobil clasic veritabil ce se distinge prin parbrizul cu demarcatie mediana in V, bancheta spate exterioara si rotile de rezerva montate pe laterale.

    Rolls Royce Phantom III Sports Saloon face parte din singura colectie privata din lume ce include toate cele sase modele Rolls Royce Phantom produse pana in anul 1972, care apartine domnului Ion Tiriac. Masina a fost restaurata complet de inginerii Tiriac Collection, iar in anul 2014 a obtinut premiul special al juriului pentru restaurare, in cadrul Concursului de Eleganta, desfasurat anual la Sinaia.

    Cord 812 Custom Beverly din 1937 este un reper in industria de design auto americana, un model cu adevarat special si aproape unic in istoria auto. Unitatea expusa pentru prima data la Bucuresti are certificat A.C.D. Certified Category 1 Original, ceea ce inseamna ca toate componentele sunt originale 812 Cord.

    Exemplarul Bugatti Ventoux prezent in Piata Constitutiei este unul dintre ultimele zece de acest fel produse. Dupa Salonul Auto de la Paris din octombrie 1938, atelierul Bugatti a oprit productia modelului Ventoux cu caroserie in 2 usi si 4 locuri.
    Porsche 356B vopsit in nuanta originala Aetna Blue, expus la SAM 2015, are un certificat de autenticitate emis de  Porsche si este al 229-lea cabrio din cele 1.008 carosate de Reutter in 1961. Masina a fost restaurata conform specificatiilor mecanice si de caroserie originale de Hamilton Classics, din Martindale, Texas, iar lucrarile au fost finalizate spre sfarsitul anului 2011. Automobilul este expus pentru prima data in Romania.

    Maserati Ghibli este considerat si acum cel mai frumos dintre autoturismele producatorului italian. Modelul Ghibli a ramas pe linia de productie pana in 1973 cu 1150 exemplare coupe si 125 de decapotabile Spyder fabricate. Modelul a castigat premiul pentru cea mai buna masina sport italiana la Concours d’Elegance, organizat in Greenwich.  Acest exemplar Ghibli a apartinut celebrului artist Sammy Davis Jr.

    Fanii seriei James Bond vor putea admira la Salonul Auto Moto si modelul Aston Martin V8 Vantage, cu 380 CP, atingand 100km/h in doar 5.3 secunde. Agentul 007, interpretat de actorul Timothy Dalton, a condus un model similar in filmul „The Living Daylights” din anul 1987.

    Vizualizari: 2094
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »