rss

Cele mai vulnerabile piese auto si accesorii din sezonul rece

  1. 06/02/2018
    Vezi toate fotografiile (1)

    Planuiesti o calatorie cu masina in timpul sezonului rece? Mai mult ca sigur iti doresti ca totul sa fie in perfecta ordine, astfel incat sa nu fii pus in nicio situatie neplacuta.

    Ori de cate ori pornesti la drum trebuie sa te asiguri ca masina ta functioneaza perfect. In timpul sezonului rece lucrurile par a fi putin mai complicate. Mai mult ca sigur nu te imaginezi sa ramai in pana pe sosea atunci cand vremea este total neprietenoasa. Pe langa accesoriile de baza necesare pentru o calatorie cu masina in timpul iernii, precum lopata, sacul de nisip sau paturile groase, este bine sa verifici atent componentele cele mai vulnerabile ale masinii. Acestea se pot strica foarte usor, iar acest lucru te va putea impiedica sa iti continui mai departe drumul avand nevoie de ajutor.

    Si pentru a fi sigur ca nu vei fi pus in nicio situatie neplacuta, iata cateva lucruri pe care sa le verifici cu multa atentie:

    Bateria auto
    Aceasta este una dintre componentele cele mai vulnerabile ale masinii. Chiar daca durata de viata a bateriei auto este ceva mai lunga, mai mult ca sigur vei avea nevoie ca la inceputul iernii sa verifici starea acumulatorului tau. Fara o baterie buna masina nu va mai porni si astfel vei fi pus intr-o situatie neplacuta. Ori de cate ori masina da semne ca nu ar mai vrea sa porneasca, mai mult ca sigur bateria se apropie de termenul sau de valabilitate si trebuie sa te gandesti la inlocuirea acesteia. Ai putea alege un magazin de piese auto online care sa iti ofere posibilitatea livrarii acasa a comenzii tale, intr-un termen foarte scurt.

    Stergatoarele de parbriz
    Cu totii ar trebui sa ne imaginam ca pe cat de mici, pe atat de insemnate sunt stergatoarele de parbriz, mai ales atunci cand afara ploua, ninge sau sunt conditii de umiditate. Acestea se pot strica foarte usor, asa ca ar fi indicat sa ai unele noi de rezerva in portbagajul masinii tale, pe care sa le comanzi de la un magazin de piese auto si astfel sa poti inlocui usor piesele vechi. Stergatoarele auto sunt componente extrem de importante pentru masina ta, asa ca nu ezita sa verifici starea acestora mai inainte de a porni in calatorie, mai ales in timpul iernii.

    Ambreiajul
    Masina nu mai intra la fel de bine in viteza, motorul sta turat, iar viteza autoturismului nu creste chiar daca apesi pedala de acceleratie? Mai mult ca sigur vei avea nevoie de inlocuirea componentelor ambreiajului, intr-un service specializat. Mecanicii auto vor face o evaluare a masinii tale si iti vor spune care sunt acele piese auto ce trebuiesc inlocuite urgent. Starea ambreiajului trebuie verificata cu multa atentie, mai ales daca urmeaza sa parcurgi o distanta mai mare si astfel ar putea aparea probleme mari. Daca ambreiajul nu mai functioneaza corect, masina nu se va mai putea deplasa, iar acesta reprezinta un risc foarte mare pentru toti cei ce calatoresc.

    Anvelopele
    Nu porni la drum fara sa verifici starea anvelopelor. In timpul sezonului rece vei avea nevoie de anvelope de iarna si nicidecum de unele de vara. Daca calatoresti in apropiere sau intr-o zona in care stratul de zapada este mic, te poti folosi si de anvelopele all season, insa performantele acestora pe zapada nu sunt la fel de bune precum cele de iarna sau cele off road. Atunci cand ai ales deja acele anvelope potrivite pentru masina ta trebuie sa le inlocuiesti la un service autorizat care va realiza si geometria rotilor. Trebuie sa stii ca anvelopele de iarna de buna calitate te vor ajuta sa iesi din toate situatiile neplacute.

    Sursa Foto: pixabay.com

    Vizualizari: 1598
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »