rss

Cele mai importante lucruri pe care un sofer fara experienta trebuie sa le inteleaga

  1. 06/02/2018
    Vezi toate fotografiile (1)

    Soferii fara experienta sunt mult mai expusi greselilor, indiferent ca ne referim la situatiile cu care se intalnesc pe drum, sau la modul in care percep autoturismul ca bun.

    Permisul de conducere le ofera multora dintre acestia falsa impresie ca odata cu obtinerea acestui document, sunt deodata stapani si pe experienta la volan, de aceea, tind sa comita mai usor erori. Cele mai des intalnite greseli ale soferilor incepatori lasa urme serioase atat pe masina, cat si in vietile multora dintre ei.

    Statisticile arata negru pe alb faptul ca soferii incepatori sunt intr-o pondere mult mai mare vinovati de accidente rutiere, pe fondul neadaptarii vitezei la conditiile de drum sau a consumului de alcool la volan. De aceea, este important ca toti cei care se afla pentru prima data pe scaunul soferului sa inteleaga o serie de lucruri importante, ce le vor fi de folos de acum inainte, ca participanti la trafic si posesori de autoturisme.

    Siguranta inainte de toate
    Multi soferi incepatori, majoritatea tineri, percep intr-un mod total gresit libertatea pe care masina le-o pune la dispozitie. Insa varsta, lipsa de experienta si apasarea pana la podea a pedalei de acceleratie nu sunt lucruri pe care sa le tratezi cu ignoranta, atunci cand te afli la volan. Daca abia ai obtinut permisul de conducere si citesti aceste randuri, afla ca atunci cand te afli la volan, nu esti responsabil doar de siguranta pasagerilor tai, ci si a celorlalti participanti la trafic.

    De aceea asuma-ti cu maturitate toate riscurile si fii un exemplu pentru ceilalti. Respecta intotdeauna regulile de circulatie, poarta mereu centura de siguranta, recomandandu-le si celorlalti sa faca acelasi lucru. Nu consuma alcool sau narcotice, pentru ca reflexele iti vor fi extrem de afectate. Nu te urca niciodata obosit la volan si nu te incumeta la drumuri prea lungi, daca abia ai luat permisul de conducere. Respecta toate aceste sfaturi si fii sigur ca vei fi mult mai in siguranta pe drumuri.

    Masina ta - un bun de pret
    Acorda-i intotdeauna masinii tale respectul cuvenit. Pentru ca daca nu tratezi masina ca pe un bun de valoare, mai tarziu iti va parea rau. Atentia la cele mai mici zgomote nefiresti, stilul de a conduce, curatenia pentru interior si exterior, drumurile pe care le alegi pentru a conduce, toate aceste aspecte conteaza foarte mult pentru ca masina ta sa aiba o viata cat mai lunga si fara probleme. Cu cat esti mai responsabil pentru buna functionare a acestui bun, cu atat vei evita mai mult toate neplacerile cauzate de un accident sau de o avarie pusa pe seama unui condus haotic.

    Reparatia masinii si piesele auto
    In momentul in care se va strica ceva la masina ta sau una dintre piese va trebui inlocuita, nu putini vor fi cei care se vor grabi cu sfaturi si pareri. Dupa tot acest vacarm nu vei mai sti pe cine sa crezi, daca trebuie sau nu schimbata piesa respectiva, daca o poti repara chiar tu in fata blocului sau daca mai bine o lasi asa si vinzi masina in 6 luni.

    Cel mai bun sfat este urmatorul: apeleaza intotdeauna cu incredere la profesionisti capabili sa puna un diagnostic extrem de precis problemei, convenabili ca pret si care pot termina treaba intr-un timp foarte scurt. Cat despre piesele auto pe care trebuie sa le cumperi, iti recomandam sa le cumperi online, de pe site-uri ce ofera garantia producatorului si livreaza produsele dorite exact la adresa pe care tu o vrei.

    Fie ca trebuie sa cauti un ulei pentru autoturism de calitate sau ai nevoie de un set nou de becuri, site-urile de specialitate ofera o solutie rapida, pe care nu ai cum sa o ignori.

    Respecta chiar de maine aceste 3 reguli de aur pentru soferii incepatori si bucura-te mereu de clipele frumoase petrecute la volan!

    Sursa Foto: pexels.com

    Vizualizari: 2048