rss

Cea mai rapida masina pe doua roti din lume, echipata de Nokian Tyres si Vianor

  1. 26/10/2016
    Vezi toate fotografiile (4)

    Divizia de dezvoltare de produse a Nokian Tyres, echipa de mecanici profesionisti a Vianor si renumitul pilot cascador Vesa Kivimäki si-au unit fortele pentru a stabili un nou record mondial. Cea mai rapida masina pe doua roti din intreaga lume a atins 186.269 km/h (115.742 mph), fiind echipata cu anvelope Nokian Tyres produse cu tehnologia Aramid Sidewall. Recordul mondial a fost masurat la data de 31 august 2016 pe aeroportul din Seinäjoki, Finlanda.

    Anvelopele au un rol foarte important la viteze extreme si cu atat mai mult atunci cand doar doua dintre ele – in realitate doua suprafete de marimea unei palme, fiecare - au contact cu carosabilul. Astfel ca pentru doborarea recordului, vehiculul avea nevoie de anvelope cat mai rezistente, iar tehnologia Aramid Sidewall, utilizata de Nokian Tyres, permite fabricare de anvelope cu flanc deosebit de rezistent la rulare si taiere.

    ”Cand mergi pe doua roti, flancul anvelopei este cel care mentine contactul cu drumul, astfel ca a trebuit sa proiectam o anvelopa speciala pentru acest obiectiv. Fibra aramidica adaugata in compusul de cauciuc din care se realizeaza flancul anvelopei il fortifica si ii imbunatateste substantial rezistenta la taiere. Imbinarea acestei tehnologii unice de fabricare a flancului cu o structura speciala a anvelopei a rezultat in specificatii favorabile pentru recordurile de viteza”, a declarat Matti Morri, Director Tehnic Serviciul Clienti la Nokian Tyres.

    Secretul tehnologiei Aramid Sidewall este fibra aramidica extrem de rezistenta, utilizata si in industria aviatica si cea de aparare. Aceasta tehnologie inovatoare este folosita de Nokian Tyres si in fabricarea anvelopelor pentru vehiculele SUV.

    „Pasiunea si doza de nebunie creatoare, necesare acestei incercari de stabilire a unui nou record mondial, sunt de asemenea definitorii pentru dezvoltarea produselor Nokian Tyres. Trebuie sa incercam lucruri noi si sa ne testam limitele. Doar in acest mod putem dezvolta anvelope mai sigure si mai durabile”, spune Morri.

    Vianor si-a adus aportul prin echipa sa de mecanici profesionisti care s-au ocupat de masina care a stabilit recordul mondial, cat si de cauciucurile acesteia. Mecanicii au fost foarte eficienti in schimbarea rapida a pneurilor si in raportarea starii acestora si a masinii, in timp real, catre pilot.

    „Am avut mai multe tentative, fara succes, de a dobori recordul pentru cea mai rapida masina pe doua roti din lume. La un moment dat, am realizat ca secretul pentru stabilirea unui record de viteza sta in cauciucuri extraordinar de rezistente. Colaborarea cu Nokian Tyres si Vianor a facut posibila doborarea acestui record”, a spus Vesa Kivimäki, detinatorul noului record mondial.

    Recordul pentru cea mai rapida masina pe doua roti a fost stabilit conform regulilor definite de Cartea Recordurilor:
    * masina trebuie sa fie produsa in serie, nefiind admis un prototip special fabricat pentru incercarea de doborare a recordului;
    * in decurs de o ora, masina trebuie sa treaca, in ambele sensuri, prin dreptul unor puncte de masurare a vitezei amplasate la distanta de 100 de metri unul fata de celalalt;
    * viteza luata in considerare pentru recordul mondial este media obtinuta din cele doua masuratori.

    Cursa pentru stabilirea recordului mondial s-a desfasurat pe o pista de 2 km lungime si 50 de metri latime. Distanta luata in considerare pentru masurarea vitezei medii a fost de 100 metri.

    Recordul anterior a apartinut suedezului Göran Eliason care in 1997 a atins viteza de 181.25 km/h (112.62 mph), intr-o masina pe doua roti.

    Nokian Tyres - Maestrul conditiilor extreme

    Nokian Tyres este cel mai nordic producator de anvelope din lume. Promoveaza si faciliteaza sofatul in siguranta, in conditii exigente. Anvelopele inovatoare pentru autoturisme de pasageri, camioane si masini grele, sunt comercializate in special in zonele cu zapada, impadurite, si cu conditii de sofat dificile din cauza anotimpurilor schimbatoare.

    Vianor – Poate cel mai confortabil pit stop din lume

    Vianor este o retea globala de service-uri auto si centre de anvelope, constituita din centre proprii si centre care functioneaza in sistem de franciza. Centrele Vianor detinute de Nokian Tyres ofera operatiuni de service rapid si fiabil pentru orice tip de client, acoperind o gama larga de produse si servicii de asistenta tehnica. In tarile nordice, Vianor este cea mai mare retea de centre de vanzare de anevlope, detinand peste 1470 de locatii in 26 de tari. Denumirea de Vianor provine din latina " via nor" si se traduce prin "drum nordic".




    Vizualizari: 1148
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »