rss

Ce trebuie sa stii inainte de a cumpara un carlig de remorcare?

  1. 19/06/2019
    Vezi toate fotografiile (1)

    Stim cat de mult iubesti sa-ti conduci masina si cat de interesat esti de ideea de a o face cat mai utila. In afara de echiparea cu care a iesit din fabrica, accesoriile sunt cele care iti fac autoturismul pretabil pentru orice tip de calatorie, de la una obisnuita, cea de deplasare prin interiorul orasului, pana la cele mai complexe, cum sunt cele de vacanta sau cele in care transporti obiecte voluminoase si grele.

    Din lista celor mai des utilizate accesorii pentru masina face parte si cuiul auto, atat de util in situatii diverse. Despre ce ar trebui sa stii inainte de a comanda un carlig de remorcare am scris in cele ce urmeaza.

    Ce tip de masina conduci?
    Primul si cel mai important criteriu dupa care poti alege un carlig de remorcare potrivit pentru masina ta este marca si modelul de autoturism pe care il conduci. Imediat dupa aceea va trebui sa tii cont si de caroseria acestuia, pentru ca forma masinii si anul de fabricatie pot determina anumite cerinte in ceea ce priveste alegerea unui carlig de remorcare ideal. Ținand cont ca, atunci cand amintim de carlige de remorcare, discutam despre accesorii auto, dar nicidecum despre consumabile, pretul de achizitie nu ar trebui sa fie criteriul dupa care alegi un cui auto anume. Investitia va fi facuta pentru o perioada foarte lunga de timp, asa ca alte norme ar trebui sa primeze in fata celei legate de contravaloarea unui carlig de remorcare.

    Ce vrei sa tractezi cu un carlig de remorcare?
    O alta intrebare la care trebuie sa raspunzi inainte de a decide in ce directie sa investesti banii alocati masinii este legata de scopul unei astfel de achizitii. Daca esti pasionat de sporturi de apa si nu iti poti imagina concediile fara barca ta cu motor, daca vrei sa iei cu tine la munte ATV-ul sau daca suportul pentru biciclete este nelipsit la deplasarile in afara orasului, mai mult ca sigur vei avea nevoie in mod constant de un carlig de remorcare. Daca transporti des diverse obiecte, aparatura sau echipamente de mari dimensiuni, cel mai probabil vei vrea sa ai la dispozitie in permanenta un cui de remorcare puternic si stabil. În schimb, daca folosesti rulota o singura data pe an, in concediul de vara, te poti baza pe un carlig auto pe care sa il poti lasa in garaj atunci cand nu ai neaparata nevoie de el.

    Raspunsul corect la intrebarea de mai sus ar trebui sa se reflecte in tipul de activitate la care vei folosi un carlig de remorcare, de greutatea pe care vrei sa o transporti intr-o remorca si de frecventa cu care vei vrea sa utilizezi un astfel de accesoriu auto.

    Cate tipuri de carlige de remorcare exista?
    Piata musteste de oferte pentru carlige de remorcare, astfel incat te-ai putea pierde in atat de multe specificatii si posibilitati pe care le ai la dispozitie pentru un accesoriu auto de acest gen. Pentru a-ti usura munca si cautarile, ti-am pregatit mai jos toate tipurile de carlige de remorcare, dar si descrierea acestora, pentru a sti exact ce trebuie sa cumperi pentru masina ta.

    1. Carlige auto demontabile verticale cu cheie
    Acest tip de carlig de remorcare este si cel mai sigur dintre toate cate exista. Pentru montarea sau demontarea acestuia de pe autoturism va trebui sa folosesti o cheie de tip lacat, care va veni la pachet cu carligul de remorcare comandat. Desi pretul acestuia este mai mare decat celelalte variante dintre care poti alege, carligul auto demontabil vertical cu cheie este dotat cu un sistem antifurt si este cel mai simplu model de carlige de remorcare. Cu putina indemanare, il poti monta de unul singur in cateva minute chiar pe locul de parcare.

    2. Carligul auto semidemontabil
    La polul opus in ceea ce priveste pretul de achizitie se afla carligul de remorcare semidemontabil. Acest tip de accesoriu auto se fixeaza cu ajutorul a doua suruburi si o cheie fixa, inelara sau tubulara, fiind gata in cateva minute sa ajute la tractarea unei alte masini sau a unei remorci.

    3. Carligul auto demontabil automat cu maneta
    Acest tip de cui de remorcare poate fi eliberat foarte usor, plin simpla actionare a unei manete/baionete, fara sa mai fie nevoie de alte unelte pentru a-l demonta sau fixa. Carligele demontabile automate sunt varianta de mijloc, atunci cand vine vorba de pretul acestora, in comparatie cu celelalte doua optiuni.

    Acum, ca ai aflat tot ce trebuie sa stii despre carligele de remorcare inainte de a le cumpara, comanda unul si bucura-te de toate avantajele cu care acesta vine la pachet!

    Sursa Foto: Pixabay

    Vizualizari: 3826
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »