rss

Ce poti face ca sa nu-ti ridice masina de pe strada

  1. 25/02/2013
  2. Tags: parcare neregulamentara, Rca
    Vezi toate fotografiile (1)

    Stiai ca recuperarea masinii, dupa ce a fost luata de o firma de ridicari, te costa aproximativ 1000 de lei?  Iata cateva trucuri de la RCA ieftin prin intermediul carora poti evita sa iti fie ridicata masina de pe strada.  

    In Bucuresti exista aproximativ 1.217.000 de masini, ai caror soferi trebuie sa se descurce cu doar cele 450.000 de locuri de parcare existente. Incepand cu anul 2007, in loc sa faca locuri de parcare, primariile de sector au inceput sa ridice masinile care erau parcate neregulamentar, cerand soferului proprietar o taxa multipla: taxa pentru ridicare, taxa pentru transport, plus taxa pentru depozitarea autovehiculului, astfel ca suma totala poate ajunge la aproximativ 200 de euro.

    Toti banii acestia nu se duc spre primarii, bani care ar putea fi investiti ulterior in crearea mai multor locuri de parcare. Dimpotriva, sunt destul de rare situatiile in care primariile incaseaza ceva, majoritatea banilor ajungand exclusiv la firmele de ridicari auto.
     
    Dincolo de taxa platita catre compania care i-a ridicat masina, soferul mai este nevoit sa plateasca si amenzile date de Politia Rutiera.

    Iata ce este de facut:

    1. Inainte de toate insa, parcheaza corect! Atat timp cat masina este parcata regulamentar si nu reprezinta un obstacol pentru trafic, nici o firma de ridicari de masini nu are dreptul sa se atinga de masina ta. Cel putin nu din punct de vedere legal.

    2. Daca esti langa masina atunci cand politia a pus ochii pe ea, urca-te rapid la volan si nu cobori pentru niciun motiv. Dupa indelungate negocieri, platesti doar amenda, deci iesi mult mai ieftin.

    3. Poti impiedica legal ridicarea daca se gaseste o persoana care sa stea langa masina pentru a-i spune politistului ca urmeaza sa vii. Astfel, platesti doar amenza, nu si taxele de recuperare.

    Mai multe trucuri pentru evitarea ridicarii masinii tale de catre firmele specializate poti afla aici.

    Vizualizari: 26500