rss

Camerele de supraveghere, obligatorii pentru masina

  1. 05/10/2015
    Vezi toate fotografiile (2)

    Majoritatea soferilor ajung sa aiba o adevarata relatie cu propria masina, asadar, momentul in care este lovita sau zgariata poate fi extrem de dureros. Chiar si cu o alarma montata in autovehicul, riscul este destul de mare. Nu stii niciodata cand un sofer neatent trece prin parcare si iti loveste oglinda, cand un vecin nemultumit pentru faptul ca ai parcat pe locul lui, confunda portierele cu gaura cheii sau cand un hot hotaraste ca jantele tale sau chiar anumite produse din masina ar trebui sa ii apartina lui.
    In astfel de situatii, chiar daca mergi la politie, este foarte greu sa gasesti vinovatul fara o dovada concludenta. in plus, costul prinderii lui ar putea sa fie mult mai costisitor decat paguba in sine, asadar, majoritatea proprietarilor lasa totul balta.


    Spre norocul lor, in ultimii ani a aparut o solutie extrem de eficienta, care poate oferi un plus de siguranta si se poate dovedi extrem de eficienta in prinderea celor care fac ilegalitati. Camera auto, caci despre ea este vorba, a inceput sa fie din ce in ce mai populara pe masura ce pretul sau a inceput sa scada iar eficienta sa a inceput sa fie constientizata de catre soferi. Fara sa coste mai mult de cateva sute de lei, la magazinele online romanesti, (vezi camere de supraveghere la SKUT.ro – unul dintre magazinele reprezentative din domeniu) aceasta poate garanta o multime de beneficii:

    • Poti avea dovezi in cazul in care cineva iti zgarie sau iti loveste masina. Daca ai o camera care functioneaza tot timpul, atunci cand cineva iti loveste masina din greseala sau ti-o zgarie intr-un mod intentionat, poti avea dovezi pe care le poti prezenta la politie.
    • Poti indeparta hotii de masini. Nu trebuie sa tii ascuns faptul ca masina este dotata cu o camera de supraveghere. Daca scrii acest lucru intr-un mesaj pus pe parbriz, curajul celor care vor sa fure din masina va scadea considerabil iar acestia isi vor alege o alta victima. Hotii nu vor fi atrasi ca si in cazul in care uiti in parbriz o navigatie auto GPS.
    • Poti avea dovezi in momentul unui accident. Cum ii vei explica politistului ca tu nu ai trecut pe rosu, daca cel care te-a lovit sustine contrariul? Evident, printr-o filmare facuta de o camera de supraveghere instalata pe bord. In acest fel te poti feri si de diversele fraude si inselatorii si poti avea control total in trafic.
    • Poti plati mai putin catre asiguratori. Desi in Romania inca nu exista polite care sa faca diferenta intre o masina dotata cu camera de supraveghere si una care nu este dotata, in strainatate, politele de asigurari ale celor care au camere de bord sunt cu pana la 30% mai mici. Pretul mai mic este un raspuns la siguranta pe care o au asiguratorii: stiu exact ce s-a intamplat in cazul unui eveniment si este greu sa fie inselati.
    • Poti surprinde imagini foarte amuzante. Internetul este plin cu filmulete din trafic, care mai de care mai interesante. Majoritatea sunt surprinse cu camere de supraveghere auto. Ai toate sansele sa surprinzi un astfel de filmulet si cine stie, sa ajungi sa ai succes cu el.

    Nu doar camerele auto pot sa creasca gradul de siguranta al autovehiculului, ci si camerele de supraveghere montate in parcari. Daca ai propria casa, atunci este bine sa iei in considerare montarea unei camere de supraveghere in locul in care iti tii masina. Daca parcarea este cea din fata blocului, vorbeste cu administratia blocurilor din jur si convinge-i pe cei de aici sa monteze camere de supraveghere de jur imprejurul parcarii. IN felul acesta toate masinile vor fi in deplina siguranta si toti oamenii vor fi multumiti.

    Cum alegi o camera de supraveghere auto?

    Nu este suficient sa decizi ca este cazul sa instalezi o astfel de camera. Pana sa te bucuri de ea trebuie sa o si cumperi, iar achizitia poate sa fie un adevarat chin pentru cei care nu sunt la curent cu noutatile din domeniu. O prima solutie ar fi sa gasesti un magazin de camere care sa dispuna de un suport de buna calitate si sa ceri recomandari din partea reprezentantilor magazinului. Daca vrei sa te informezi pe cont propriu, incearca sa tii cont de urmatoarele criterii:

    - Calitatea imaginii. Rezolutia camerei, dotarile precum infrarosul sau distanta la care aceasta poate sa filmeze pot sa fie decisive in momentul unui eveniment, asadar, trebuie sa tii cont de ele.
    - Producatorul . Desi te-ai gandi ca nu este chiar atat de important, producatorul este esential, deoarece un producator cunoscut iti poate oferi garantia unui produs de buna calitate.
    - Dotarile . Traim intr-o perioada in care tehnologia cunoaste o evolutie extrem de rapida. Camerele de supraveghere intra si ele in vartejul acesta al evolutiei tehnologice si sunt din ce in ce mai performante. Inainte de a achizitiona o camera incearca sa citesti cu atentie specificatiile pe care le are si sa le intelegi pe fiecare in parte.

    Este adevarat, conteaza si pretul atunci cand achizitionezi o camera auto sau o camera de supraveghere. Acesta nu este chiar atat de important. De multe ori, un sacrificiu de cativa lei poate sa insemne o durata de viata de cativa ani pentru camera si o eficienta mult mai mare, asadar, asigura-te ca faci cele mai bune alegeri!


    Vizualizari: 4970