rss

Calculeaza valoarea taxei auto conform noii legi

  1. 11/01/2012
  2. Tags: calculator taxa auto, Taxa auto
    Vezi toate fotografiile (1)

    Romanii pot calcula online valoarea noii taxe auto. Noua lege a fost publicata pe 10 ianuarie in Monitorul Oficial si prevede reducerea cuantumului cu pana la 25%. In plus, se va achita taxa auto si pentru autovehiculele inmatriculate inainte de 1 ianuarie 2007, la momentul transcrierii dreptului de proprietate.

    Noua formula de calcul tine cont de criterii obiective precum tipul motorizarii, capacitatea cilindrica, emisia de dioxid de carbon, norma de poluare, precum si deprecierea autoturismului.

    Noua lege a fost publicata in Monitorul Oficial si intra in vigoare in termen de trei zile de la data publicarii (10 ianuarie 2012). Noile reglementari prevad ca taxa auto sa fie achitata o singura data, atat pentru autovehiculele noi sau second-hand care se inmatriculeaza pentru prima data în Romania, indiferent daca autovehiculul este produs in tara sau strainătate, cat si pentru autovehiculele inmatriculate înainte de ianuarie 2007m pentru care nu a fost platita o astfel de taxa, aceasta fiind suportată de cumparator.

    Valoarea in lei a taxei se determina pe baza cursului de schimb valutar al monedei euro stabilit si publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

    Calculatorul noii taxe auto poate fi accesat aici.

    Mai multe detalii referitoare la noua taxa auto, puteti afla aici.

    Vizualizari: 10893