rss

BMW restaureaza BMW-ul 507 a lui Elvis Presley

  1. 13/08/2014
    Vezi toate fotografiile (2)

    BMW a pregatit o surpriza speciala pentru pasionatii de muzica si de automobile de epoca deopotriva: un model BMW 507 detinut de Elvis Presley va fi restaurant de departamentul BMW Group Classic.


    Lansat in 1955, BMW 507 avea sa fie ultimul din seria roadsterelor elegante BMW pana la inceputul anilor `90. Desenat de Albrecht Goertz, cu linii sinuoase de feline, cu grila aplecata inainte si elemente laterale pe arilipe fata care evocau branhiile unui rechin, modelul este si acum o aparitie cu adevarat impresionanta.


    Inima BMW 507 era un propulsor V8 ultramodern pentru acea vreme, de 3,2 litri, cu bloc de aluminiu, care dezvolta o putere maxima de 150 CP. Dupa lansare, modelul fascina presa de specialitate si avea sa-si castige supranumele de “Visul de pe Isar”.


    Construit in numai 254 exemplare, BMW 507 a fost un status-simbol preferat de personalitati si staruri de cinema. Printre acestia se numara actrita Ursula Andress, Alain Delon, faimosul schior Toni Sailer sau campionul mondial John Surtees.


    Elvis Presley a detinut un BMW 507 in timpul serviciului military din Germania. Automobilul condus de Regele Rock’n’Roll a fost prezentat initial in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt in toamna anului 1957. Celebrul pilot german Hans Stuck a condus aceeasi masina in mai multe curse de coasta, castigand de fiecare data. Legenda spune ca Elvis a preferat culoarea rosie pentru ca astfel a putut evita incidentele neplacute cand admiratoarele isi scriau numarul de telefon cu rujul pe masina.


    La aproape 60 de ani de la fabricatie, modelul se intoarce acum la Munchen. Dupa ce a fost expus pentru o scurta perioada la Muzeul BMW (24 iulie – 17 august), automobilul va fi preluat de BMW Group Classic pentru restaurare. "Realizarea unui astfel de proiect este visul oricarui restaurator auto. Ne bucuram ca i-a fost acordata aceasta onoare BMW Group Classic”, a declarat Ulrich Knieps, coordonatorul BMW Group Classic.

    Vizualizari: 5010
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »