rss

BMW i3 castiga premiul Automotive Interiors Expo 2014

  1. 30/06/2014
  2. Categoria: BMW
    Vezi toate fotografiile (3)

    Caracterul sustenabil de care da dovada modelul BMW i3 are numeroase fatete. BMW i reprezinta un exemplu principal pentru “next premium”, noua generatie a luxului evidentiata de dezvoltarea durabila a materialelor. Ambianta pe care acestea o creeaza la bordul BMW i3 poate fi experimentata de catre conducator si pasageri intr-o profunzime considerabila – iar juriul international de specialisti de la editia 2014 a “Automotive Interiors Expo Award” se numara acum printre fanii modelului.

    Juriul a acordat modelului electric BMW i3 trofeul “Production Interior Vehicle Design of the Year”.  A treia editie a acestei competitii – care recunoaste conceptele si solutiile extreme de inovatoare din domeniul designului interior – a avut loc in cadrul Expozitiei de Interioare Auto de la Stuttgart.

    Selectarea si utilizarea materialelor sunt etape foarte importante pentru conceptul orientat complet spre dezvoltarea durabila a marcii BMW i. Astfel, BMW i3 utilizeaza plasticul ranforsat cu fibra de carbon (CFRP) in celula pasagerilor de la modelele BMW I si acelasi material este prezent si la numeroase detalii ale designului interior. Arhitectura LifeDrive emblematica creeaza noi solutii de optimizare in ceea ce priveste utilizarea spatiului la bord si pentru designul interior. Conceptul de culori si dotari include o utilizare foarte vasta a materiilor prime regenerabile si a materialelor reciclate, precum si a suprafetelor acoperite cu lemn si piele care au fost tratate cu metode ecologice.

    BMW i3 isi demonstreaza sustenabilitatea prin design, lucru reflectat de aspectul revolutionar si futurist. Suprafetele largi si clare si ambianta luminoasa reprezinta o expresie de aer curat si emisii zero. Suprafetele largi de sticla demonstreaza designul ultrausor al automobilului si confera interiorului un caracter aerisit, in timp ce ofera soferului o mai buna vizibilitate asupra drumului. 

    25% din masa plasticului utilizat in interiorul BMW i3 este reciclata. Scaunele sunt realizate integral din fibre reciclate. Materialele pentru tapiteria plafonului, echiparea interioara, tapiteria portbagajului, panoul de instrumente si covorasele de pe podea sunt, de asemenea, produse printr-un proces sustenabil. Panourile usilor de la BMW i3 sunt realizate din fibre de kenaf, o planta tropical din familia nalbei care produce o fibra asemanatoare cu iuta si a carei structura naturala poate fi recunoscuta si dupa procesul de tratare. Pentru panoul de instrumente, materia prima folosita este lemnul de eucalipt provenit de pe plantatii certificate din Europa, in timp ce pielea rezervata interiorului masinii este argasita printr-un process natural in care se utilizeaza extract de Frunze de maslin.

    Vizualizari: 2997