rss

BMW Group va construi o uzina in Mexic

  1. 07/07/2014
    Vezi toate fotografiile (3)

    BMW Group are in plan constuirea unei noi uzine in Mexic, in vecinatatea orasului San Luis Potosi din statul cu acelasi nume. Aceasta miscare vine in conformitate cu politica strategica a companiei de asigurare a unei extinderi egale la nivel global.

    “Mexic este ideal pentru BMW Group pentru o alta uzina importanta in cadrul retelei noastre de productie. De-a lungul anilor urmatori, vom investi un milliard de dolari in noua locatie de productie. 2019 este anul in care am planificat sa incepem productia, iar forta de munca va atinge, la momentul respectiv, 1.500 de oameni”, a declarat Harald Kruger, membru in Consiliul Director al BMW AG si responsabil pentru productie.

    Pe termen mediu, acolo unde va fi construita uzina, dar si in zona limitrofa vor fi create catevii mii de locuri de munca.

    “Aceasta decizie subliniaza angajamentul nostrum fata de regiunea NAFTA. In ultimii 20 de ani, automobilele BMW au fost construite la uzina de la Spartanburg in SUA. Cu o capacitate anuala planificata de 150.000 de unitati pentru o noua uzina din Mexic, BMW Group va fi pozitionat si mai bine pentru a profita de potentialul de crestere in intreaga regiune. Continentul American se numara printre cele mai importante piete ale BMW Group aflate in crestere”, a adaugat Kruger.

    Numarul mare de acorduri internationale de liber schimb – de exemplu, in cadrul zonei NAFTA, cu UE si cu statele member MERCOSUR – a reprezentat factorul decisiv in alegerea zonei. Alte avantaje importante au fost calificarea inalta a fortei locale de munca, reteaua puternica de furnizori consacrati si intrastructura bine dezvoltata.

    In luna martie a acestui an, grupul a anuntat deja ca va investi suplimentar un milliard de dolari la uzina din Spartanburg (SUA). Prin aceasta investitie, productia anuala a uzinei va creste pana la 450.000 de unitati la finalul anului 2016 si va ocupa astfel prima pozitie in cadrul retelei de productie BMW Group.

    O alta investitie, de 200 de milioane de dolari, va fi realizata pentru extinderea unui joint venture in care BMW Group este implicat – fabrica de fibra de carbon din Moses Lake (statul Washington, SUA). Astfel, capacitatea de productie se va tripla pe termen lung, ceea ce va transforma uzina din Moses Lake in cea mai importanta facilitate la nivel global pentru productia fibrei de carbon.

    Vizualizari: 1485
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »