rss

Auto.ro a testat noul model Nissan Note

  1. 11/07/2013
  2. Tags: Nissan, Note
    Vezi toate fotografiile (24)

    Am testat Note, cel mai recent model din gama Nissan. Note este propunerea Nissan pentru clasa mica, una dintre cele mai indragite de romani, clasa din care fac parte si verii Dacia Logan si Sandero, alaturi de Ford Fiesta, Opel Corsa, Renault Clio, Skoda Rapid si altele.

    Note se remarca printr-un design modern si un sistem tehnologic util si accesibil. Cu un interior confortabil si spatios, atat soferul si copilotul, cat si pasagerii aflati pe locurile din spate au suficient loc la nivelul capului si al picioarelor.

    Nissan Note propune doua motorizari pe benzina si una pe motorina: 1.2l benzina 80CP, 1.2l DIG-S supraalimentat cu 98CP si 1.5 dCi turbodiesel 90CP care si-a demonstrat performanta in testul realizat. Consumurile pe care le-am inregistrat in oras au fost de 6 l/100km pentru motorizarea pe benzina, respectiv 4.5l/100km pentru diesel. Soferii care doresc eficienta maxima din punct de vedere al consumului pot accesa sistemul ECO Drive Mode.

    Autoturismul are un comportament dinamic sigur, dand dovada de o stabilitate in virajele atacate dinamic, iar sistemul de franare este prompt. Nu am notat niciun disconfort in cazul franarii de urgenta in ultimul moment. In timpul testului, am remarcat ca Note-ul cu motorizare diesel se simte mai bine pe suprafete virajate si la manevre de depasire specifice mersului in afara orasului, in timp ce motorizarea de 1.2 litri este mai potivita mediului citadin, unde este nevoie de confort, consum redus si usurinta in exploatare.

    In premiera europeana pentru Nissan, noul Note dispune de un concept avansat de proiectare si inginerie “Safety Shield” ce detecteaza pericolele ascunse si poate diminua riscul de accidente. Safety Shield actioneaza incepand de la 70km/h si include urmatoarele sisteme: Blind Spot Warning (avertizare cu privire la masinile aflate in unghiul mort), Lane Departure Warning (avertizare la calcarea benzii de demarcatie dintre sensuri) si Moving Object Detection (sistem de detectare a obiectelor sau persoanelor aflate in miscare pe langa masina la viteze mici, de pana la 8km/h, utilizat cu precadere in parcari).

    Functioneaza prin intermediul unei camere montate in partea din spate a masinii, camera ce detine un sistem propriu de spalare si uscare a lentilei pentru asigurarea vizibilitatii chiar si in conditii meteorologice extreme.

    O noua tehnologie de care beneficiaza Nissan Note este Around View Monitor, sistem preluat de la divizia de lux Infiniti si folosita cu succes inca din 2002 pe Nissan Primera, ce sporeste vizibilitatea, oferind o imagine clara in jurul masinii. Usor de utilizat, sistemul sprijina manevrele de parcare si reducere riscul de avarii accidentale. Sistemul de navigatie vine sa confirme o tehnologie complexa.
     
    In urma testului pe care l-am realizat in Vienna si Bratislava, putem concluziona ca Nissan Note este o masina de oras, usor de condus, confortabila si imbogatita cu gadgeturi ce usureaza viata la bord atat pentru sofer, cat si pentru ceilalti ocupanti ai habitaclului.

    Vizualizari: 4402
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »