rss

Audi anunta sfarsitul celei mai mari motorizari. "Aceasta va fi ultima ei aparitie".

  1. 20/03/2018
    Vezi toate fotografiile (1)

    Cea de-a patra generatie a limuzinei A8 va fi ultima masina pe care Audi o va oferi in compania unitatii W12. O spune chiar Audi, prin vocea sefului departamentului de cercetare si dezvoltare.

    A fost o luna proasta pentru fanii celor mai excentrice produse din gama Audi. La mai putin de o saptamana de la anuntul potrivit caruia compania germana va renunta la sportiva R8, in presa de specialitate au aparut mai multe informatii despre cum se pregateste inclusiv pensionarea celebrei unitati W12.

    Declaratiile au fost facute cu ocazia Salonului Auto International desfasurat la Geneva in perioada 8 si 18 martie, de catre Peter Mertens - nimeni altul decat seful departamentului de cercetare si dezvoltare al marcii din Ingolstadt. "Nu vom avea pentru totdeauna o motorizare cu 12 cilindri", ar fi spus acesta in fata jurnalistilor.

    "Sunt clienti care isi doresc cu adevarat motorizarea in 12 cilindri si sunt multumiti cu aceasta si o vor cumpara; aceasta va fi insa ultima ei aparitie", a continuat oficialul Audi facand referire la unitatea W12. Unitate care va reveni in perioada urmatoare sub capota celei de-a patra generatii a limuzinei A8, alaturi de 585 CP.

    Intr-o alta nota, respectivul propulsor va continua sa faca legea sub capota modelelor Bentley, unde ofera pana la 635 de cai putere. Pe langa celebra unitate W12, producatorul german de automobile ar mai putea renunta si la unitatea V10 de 5.2 litri, care nu mai propulseaza in prezent decat sportiva R8, aflata la randul ei pe care de disparitie.

    Vizualizari: 3460