rss

Asiguratorii care nu achita daunele RCA ar putea fi eliminati de pe piata

  1. 25/06/2013
  2. Tags: asigurare, Rca
    Vezi toate fotografiile (1)

    Societatile de asigurare care nu achita despagubirile ar putea fi eliminate de pe piata, conform unui proiect initiat de  Albin Biro, membru neexecutiv in conducerea Autoritatii de Supraveghere a Asigurarilor.

    Asiguratorii care nu despagubesc daunele provocate de asiguratii RCA ar putea fi eliminati de pe piata, anunta Mediafax. Mai exact, este vorba despre o propunere a Autoritatii de Supraveghere a Asiguratorilor, prin intermediul careia se doreste eliminarea problemelor de acest gen din piata.

    In primele noua luni din 2012, autoritatea a primit 8.520 de reclamatii privind serviciile asiguratorilor si brokerilor, reprezentand o crestere de 65% comparativ cu perioada similara a anului 2011. Dintre acestea, 5.421 petitii se incadreaza in segmentul asigurarilor obligatorii RCA.

    Din totalul de reclamatii primite de fosta Comisie de Supraveghere a Asiguratorilor in 2011, societatile Euroins, Carpatica Asig si Astra cumulau 60.15% din numarul total, conform raportului publicat de ASA si citat de Mediafax. De asemenea, comparativ cu anul 2010, societatea Carpatica Asig a afisat o scadere de 33.71% a numarului de petitii, pe cand societatile Euroins si Astra au inregistrat cresteri de 58.44%, respectiv 18.91% ale plangerilor inaintate la fosta CSA.

    Scopul politei RCA consta in despagubirea obligatorie a daunelor suferite de persoanele pagubite, indiferent de situatia materiala a asiguratului care a produs paguba. Polita RCA este obligatorie pentru toate vehiculele care circula pe drumurile publice din Romania.

    Societatile autorizate sa emita RCA sunt ABC Asigurari, Allianz-Ţiriac Asigurari, Generali Romania, Asirom, Euroins Romania, Astra, Omniasig, Carpatica Asig, Groupama Asigurari, UNIQA Asigurari si City Insurance.

    Vizualizari: 7227
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »