rss

Asigurari auto ieftine – un adevarat must

  1. 16/06/2016
    Vezi toate fotografiile (1)

    Cea mai mare bucurie pentru un tanar este ca la varsta de 18 ani sa obtina permisul de conducere, iar apoi, sa aiba propria masina pe care sa o conduca nestingherit. Insa masina proprie implica pe langa avantajul de a se putea deplasa usor si rapid dintr-un loc in altul si o multime de alte responsabilitati. Mai precis, este vorba de doua responsabilitati principale: cea in trafic, prin respectarea regulilor de circulatie si protejarea propriei vieti, iar cel de-al doilea lucru este prevenirea situatiilor neplacute, cum ar fi accidentele, prin incheierea asigurarilor auto.

    Uneori, ceea ce se intampla in timpul calatoriei cu masina nu poate fi controlat de catre cel care conduce. Nu putine au fost cazurile in care soferul, din cauza oboselii sau a altor factori aparent neimportanti sau incontrolabili, sa fie implicat in tot felul de accidente. Iar de cele mai multe ori, asigurarile auto sunt cea mai buna solutie pentru acoperirea pagubelor rezultate.

    Insa cum tinerii nu au un buget foarte mare, un remediu excelent il reprezinta asigurarile auto ieftine. Si intr-adevar, desi poate suna greu de crezut, exista companii care vin in ajutorul persoanelor care isi doresc sa-si protejeze autovehiculul, insa nu au foarte multi bani pentru a face acest lucru. Iar acestia ofera asigurari auto ieftine.

    Ce inseamna asigurari auto ieftine?

    Asigurarile auto sunt de mai multe feluri. In primul rand, acestea pot fi clasificate in obligatorii si optionale. Cele obligatorii din Romania sunt asigurarile RCA. Ele sunt cele care acorda despagubiri persoanelor care au fost implicate intr-un accident, dar care nu sunt vinovate pentru producerea acestuia. In felul acesta, soferul care se dovedeste vinovat, ofera asigurarea RCA menita sa despagubeasca pe cel pe care tocmai l-a accidentat.

    Insa, trebuie remarcat faptul ca exista si alt gen de asigurari auto ieftine, in afara de cele RCA, care garanteaza protectie si masinii celui care se face vinovat pentru producerea incidentului. Iar un astfel de asigurare este cea CASCO. Un alt exemplu bun, care trebuie luat in calcul, sunt cele impotriva avariilor si furtului. In functie de cat de avariata este masina, se poate decide daca se va primi una noua in schimb (achitandu-se o diferenta de pret) sau daca vor fi inlocuite doar anumite componente ale masinii.

    Ce se intampla daca nu aveti asigurare auto, alta in afara de cea obligatorie?

    Repararea masinii fara asigurare se poate dovedi extrem de costisitoare. Posesorii de autoturisme stiu foarte bine cat de scumpa se poate dovedi simpla intretinere unei masini si cat din bugetul lor este alocat acestui lucru. Asa ca, pentru a evita astfel de situatii este mai bine sa se apeleze la asigurarile auto ieftine, care sa fie platite lunar. Mai mult decat atat, este recomandat sa nu plecati de la premisa: „Mie nu o sa mi se intample niciodata asta. Eu sunt mereu atent/a!”. Se poate intampla oricui sa aiba momente de slabiciune, chiar si atunci cand vine vorba de trafic. Iar daca sunteti sofer incepator, este cu atat mai recomandat sa apelati la incheierea unei polite optionale de asigurari auto.

    Advertorial!

    Vizualizari: 1593
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »