rss

Anvelopele all seasons nu te scapa de amenda

  1. 07/10/2011
  2. Tags: all season, anvelope iarna
    Vezi toate fotografiile (1)

    Incepand cu data de 1 noiembrie echiparea cu anvelope de iarna a autovehiculelor va fi obligatorie. Desi sunt acceptate si cele all seasons, acestea trebuie sa respecte o serie de reglementari.

    Ordonanta de Guvern 5/2011 interzice conducerea autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei fara anvelope de iarna, cu retinerea talonului auto si amenda de pana la 4.000 de lei. Asadar, incepand de luna viitoare toti soferii vor fi obligati sa isi echipeze masinile cu anvelope de iarna sau all-seasons.

    Cei care aleg cauciucurile all seasons trebuie sa fie atenti la o serie de elemente, altminteri se pot trezi cu amenzi, daca ingreuneaza circulatia. Pentru a fi conforme, acestea trebuie sa aiba scris pe cartea de identitate  "Mud" plus "Snow" (noroi plus zapada - n.r.) si sa prezinte cateva semne distinctive (un fulg de nea si o creasta alpina).

    Certificatul de conformitate va fi eliberat de catre service-urile auto unde soferii isi schimba anvelopele. Detinerea si eliberarea certificatului de conformitate al anvelopei all seasons sunt reglementate printr-o directiva CE, despre care comerciantii ar trebui sa stie.

    Potrivit legislatiei in vigoare, cauciucurile de iarna sunt obligatorii in perioada 1 noiembrie - 1 martie. Neechiparea cu anvelope de iarna, precum si cu lanturi in cazul vehiculelor de transport marfa de peste 3,5 tone si a celor de transport de persoane cu peste noua locuri atrage retinerea talonului auto si a unei amenzi cuprinse intre 2.500 si 4.000 de lei.

    Vizualizari: 14250
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »