rss

Am intalnit si 'cocalari cu BMW' si suflet mare

  1. 20/07/2018
  2. Tags: Accident, auto, BMW, Bucuresti
    Vezi toate fotografiile (1)

    Anul asta a luat-o razna toata lumea cu nuntile, nu gluma... O sa fie ceva investitie pentru toale si tacamuri la care sunt obligat sa merg. Chiar acum, impreuna cu 'femela Alpha' ma intorc spre casa, in miez de noapte, de la o iesire cu niste prieteni care se casatoresc peste 4 luni. Conduc linistit Fordul pe Iancu de Hunedoara, spre Obor, in timp ce femeia se intinde pe scaun aproape adormita de cuvintele de la Magic FM. Se aude 'Heading for a Fall', Vaya con Dios.

    In afara de cativa taximetristi nu prea mai sunt masini la ora 1 dimineata, intr-o zi de joi. Zapada a disparut cu desavarsire, insa temperaturile minime inca domina fiecare noapte din capitala - nu e de mirare ca pe asfalt este un strat subtire de polei, dar destul de zdravan incat sa-ti puna la incercare ABS-ul atunci cand iti dai seama prea tarziu ca este galben la semafor...

    Dupa intersectia cu bd. Ferdinand de la Hasdeu, plecand incadrat pe prima banda, vad ca mai in fata este o masina oprita pe avarii. Dau semnal sa ocolesc. Aveam o viteza extrem de mica. Dar, cand ocolesc masina stationata pe prima banda, un taximetrist care alerga pe ultima banda trage brusc de volan, probabil sa ocoleasca o groapa si intra si el pe banda din mijloc. L-am vazut prea tarziu si am incercat sa-l evit, tragand de volan in dreapta. Insa nu am realizat ca nu era doar o masina oprita pe prima banda cu avarii, erau trei... Si cum trag de volan dreapta, se aude un zgomot asurzitor de frecare pe metal, vad cum sar niste cioburi si o carcasa de oglinda, dupa care, ca un facut, ma opintesc in fundul unui tomberon din ala urias plin cu moloz, 'parcat' strategic de niste Dorei trei sferturi in mijlocul strazii. Femeia tresare din atipeala si deodata vad cum tot parbrizul devine matuit din cauza aburilor care ies de sub capota. E clar, s-a spart radiatorul...

    Nimeni nu a patit nimic, e doar un accident usor. Nici airbagurile nu au sarit, dar tare mi-e teama sa vad pagubele de pe partea dreapta. Trag cu coada ochiului in oglinda retrovizoare si vad in spatele meu doua BMW-uri X6, unul negru si unul alb. In spatele lor se afla un BMW Seria 7 model nou, prima masina pe care am ocolit-o. Tot cu coada ochiului vad placute de inmatriculare cu litere despartite si cele mai negre geamuri montate vreodata pe un BMW. Ba, sa-mi bag picioarele... am zgariat masinile unor interlopi. Nu putea sa fie un Oltcit?

    In timp ce ma uit la bord, sa vad daca e oprit motorul, femeia se panicheaza si imi spune ca nu poate deschide portiera. Numai radio-ul se aude. Dar acum canta George Nicolescu - Prefa-te inima in stea. Imi scot centura si trag de clanta ca sa ies afara. Insa in acelasi timp, portiera se deschide larg si brusc ma atintesc 3 priviri, luandu-ma pe nepregatite. Nimic neasteptat: trei cefosi cu geci de piele, mai mari decat ursul grizzly, unul mai burtos cu ochelari de soare, desi era noapte, cu telefoanele in mana. Niste cocalari clasici cu BMW plini de tatuaje, lanturi de haur si catarame Versace. Eu ma uit la ei, ei se uita la mine.

    Gata, pana aici mi-a fost. Stati sa vezi omor ca le-am zgariat limuzinele cumparate din bani de curve si ciordeala prin Spania. Stai sa vezi ca ma dau astia la stiri impachetat si facut franjuri, cu titlul: "Un tanar a fost gasit intr-o valiza plutind pe Dambovita"...

    - Nu va suparati, sunteti in regula? Sunteti bine? ma intreaba unul din ei mai inalt, care tine usa cu genunchiul. Pumnul pe care il anticipam negresit se lasa asteptat... In schimb, femeia cu ochii in lacrimi le spune ca a fost o greseala, ca nu poate sa iasa din masina, e blocata...

    Unul din ceilalti cefosi cu geaca de piele isi baga telefonul in buzunarul interior de la piept. O fractiune de secunda am avut impresia ca scoate de acolo un pistol, ca in filme si ma linisteste de tot. In schimb, grabeste pasul si fuge pe partea cealalta. Trage de doua ori de manerul usii si o deschide. Insa femeii nu ii vine sa iasa afara si isi lasa centura de siguranta pusa, uitandu-se cand la mine, cand la matahala din dreapta ei.

    - Auziti, poate ar fi mai bine sa va dati jos din masina. Curge ceva de la motor, poate e motorina! imi spune uriasul de langa mine si imi intinde mana ca sa ma ajute sa cobor. Eu vreau sa-i spun ca nu am nimic, ca nu sunt lovit, ca pot sa merg singur. Dar adrenalina si teama cauzate de socul initial imi fac picioarele sa tremure. Cand pun piciorul pe asfalt, dau sa ma insir pe jos, la fel ca un betiv. Dar uriasul asta ma prinde si ma ia de mijloc.

    - Costache, deschide ma usa la masina! ii zice grasului cu ochelari de soare, in timp ce ma duce spre un BMW X6 alb. De aproape, vad ditamai zgarieturile pe toata lungimea masinii, facute de mine, dar si oglinda care acum se mai tine doar in cabluri. Am belit-o, e clar!

    Omul ma duce la masina si ma asaza pe scaunul pasagerului: - Stai acolo linistit pana iti revii, zi mersi ca nu a fost mai rau, imi spune el... Apare langa mine si femeia cu lacrimi in ochi, speriata de bombe: - Ti-au facut ceva? o intreb... Imi spune ca nu, totul e bine, nu are nimic...

    Cei trei dubiosi in geci de piele se duc si se uita la masini. Unul din ei pune mana pe telefon si il duce la ureche. Stai sa vezi ca mai vin si altii, am pus-o... In BMW-ul in care stateam sa ma odihnesc este al naibii de cald. Are motorul pornit. Vad langa scaunul soferului un pulan de jandarm, din ala negru, din cauciuc. Imi dau seama ca sunt in masina unui care se da jos in trafic la tine daca indraznesti sa nu-i dai prioritate, chiar daca nu are dreptul, si iti sparge mufa cu pulanul... In boxe aud o manea. Logic... Dar una de jale, nu de petrecere... Si este suspect de intuneric, din cauza foliilor negre, singura lumina intrand de afara pe usa deschisa.

    O suta de ganduri imi invaluie mintea: ca ma pun astia sa le platesc pagubele, nu stiu daca am RCA-ul valabil, oare cat costa o oglinda la X6, cum mai ajung la serviciu fara masina, daca mai vin si altii si ma rup cu bataia, daca o sa fie in siguranta prietena mea...

    In cele din urma, imi revin putin si ies afara.

    - Va rog sa ma iertati, a fost un accident, a tras de volan ala cu taxi-ul spre mine si nu am mai avut ce face...

    - Stai ma, tata, linistit, da-le naibii ca sunt niste fiare. Zi mersi ca nu aveai viteza mare si ca n-ai patit nimic. Noi eram aici pe trotuar, stateam de vorba, nu s-a intamplat mare lucru.

    - Da, dar am facut pagube la masinile astea doua mai scumpe decat toata masina mea. Am zgariat usile, aripile, am spart un far, oglinda... Am asigurare, nu e problema, sau daca vreti, le platesc din buzunar ca sa nu va pun pe drumuri la constatare, la politie...

    - Ce bani, ma baiatule? Pai la ce platim Casco la BMW? Stai tu linistit, ca nu avem nevoie de banii tai. A fost un accident, se mai intampla, ce vrei... Bine ca nu a patit nimeni nimic. Fata este bine?

    - Da, e doar speriata, atata tot...


    Intru in vorba cu ei, baietii par a fi linistiti si calmi. Ba chiar se pun sa rada, unul din ei zicand ca si asa ii era dor sa mearga cu nu stiu ce Mercedes pe care l-a uitat in garaj... Ne uitam si la masina mea. Are partea din fata destul de sifonata. S-a spart radiatorul si a curs tot antigelul. E clar, nu plec nicaieri cu ea in seara asta... Unul din ei imi zice sa trec la volan, ca ma imping mai in fata, s-o pun intr-un loc de parcare. Baietii isi baga telefoanele in buzunare, isi scot gecile de piele si le pun pe capota de la X6-le alb si imping Fordul meu cel batranesc care costa probabil cam cat setul de roti de la masina bavareza intr-un loc de parcare lateral... Las masina acolo si, in timp ce eu ii bat la cap pe oameni cu asigurarea si cu platitul daunelor, ei incep sa rada si ne intreaba daca vrem sa ne duca acasa.

    In clipa aceea imi dau seama ca de fapt asta e toata smecheria. Ne iau oamenii pe sus si ajungem sa fi dati disparuti: femeia pierduta printr-un bordel din Italia si eu dezmembrat pentru organe la fel ca un BMW Pisicuta din anii '90. Le spun cat pot eu de elegant ca nu este nevoie sa se deranjeze, ii refuz mentionand ca nu ne cunoastem, ca nu trebuie sa se simta datori si ca ne descurcam singuri.

    Unul din ei ii face semn unui taximetrist sa opreasca si vorbeste ceva cu el pe geam: - Lasa masina aici si o iei maine cu platforma sau o duci la service. Daca nu vrei sa va ducem noi acasa, ia un taxi. Si nu-ti mai face griji pentru cazanele astea, ca se repara, da-le incolo de fiare... Hai noroc si ai grija cum conduci!

    Inchid masina din telecomanda si ma urc in taxi cu femeia. Ii spun unde trebuie sa ajungem si ma inghesui cu doamna pe bancheta din spate. Incep sa-mi pun semne de intrebare daca maine mai gasesc masina sau o tireaza baietii ca sa o dezmembreze. Sau daca iau placutele de inmatriculare si ma trezesc chemat la politie ca cineva cu o masina care avea numerele astea a furat din benzinarii marfa de zeci de milioane... Ganduri sunt multe, la fel si senzatiile amestecate. Insa in cele din urma nu trebuie sa fiu asa de pesimist. Nu a patit nimeni nimic, a fost doar un accident si oamenii despre care credeam ca urmeaza sa ma taie cu sabia din dotare s-au dovedit a fi intelegatori si binevoitori.

    Taxiul ajunge in fata blocului si scot portofelul sa platesc: - Stati linistit domnule, baiatul care m-a oprit a achitat deja cursa inainte sa va urcati. O seara buna!

    A doua zi ma duc la masina. Este in aceeasi stare in care am lasat-o azi-noapte, nimeni nu s-a atins de ea. Torn niste solutie de scurgere si umplu instalatia cu apa, astfel incat sa ajung la un service, sa-mi inlocuiasca radiatorul. La semafor, in fata mea, asteapta culoarea verde a semaforului un Audi Q7 alb din care se aud manele la blana. Nu ma mai grabesc sa judec omul. Daca il asculta pe Florin Salam nu inseamna ca daca este nevoie nu-mi va salva viata dintr-un accident rutier, nu? Ca, pana la urma, aseara m-am lamurit si m-am convins ca exista si "cocalari cu BMW" care au suflet mare.

    Autor: Hondarul

    Vizualizari: 9231
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »