rss

Alianta BMW Brilliance Automotive deschide o fabrica de baterii in China

  1. 24/10/2017
    Vezi toate fotografiile (4)

    Grupul BMW continua sa isi extinda activitatile de electro-mobilitate. In colaborare cu partenerul sau, Brilliance China Automotive Holdings Ltd. BMW Group a deschis un nou "centru de baterii de inalta tensiune" in Shenyang, China. Fabrica de baterii va lucra pentru uzina Dadong din apropiere, care este operata de compania mixta BMW Brilliance Automotive (BBA), locul unde se va produce BMW Seria 5 Plug-in Hybrid pentru piata chineza.

    Competitiv avantajos prin know-how-ul intern

    Alaturi de motorul electric, bateria de inalta tensiune este un element central al vehiculelor partial si complet electrificate. Productia interna confera BMW Group un avantaj competitiv decisiv prin asigurarea know-how-ului in noile tehnologii, castigand expertiza-cheie in sisteme si beneficiind de costuri. Compania produce deja vehicule electrificate in zece locatii din intreaga lume. Bateriile de inalta tensiune necesare pentru aceste modele provin din fabricile BMW Group din Dingolfing, Spartanburg si acum si Shenyang. Uzina Dingolfing va juca un rol de lider in cadrul retelei ca centru de competenta pentru sistemele de actionare electrica.

    De la celula litiu–ion la bateria de inalta tensiune


    Productia de baterii de inalta tensiune este impartita in doua etape de productie. In primul rand, intr-un proces extrem de automatizat, celulele litiu-ion furnizate, care sunt aproximativ de dimensiunea unei carti tiparite, sunt verificate si apoi combinate intr-o unitate mai mare, asa-numitul modul de acumulator.

    Modulele bateriei sunt apoi montate impreuna cu racordurile, unitatile de comanda si unitatile de racire intr-o carcasa din aluminiu. Dimensiunea si forma carcasei din aluminiu, precum si numarul de module de baterii utilizate depind de varianta vehiculului. In acest fel, se creeaza un "acumulator" perfect adaptat sau o baterie de inalta tensiune.

    Aceasta combinatie de module standardizate pentru baterii si carcase adaptate flexibil la vehicul are mai multe avantaje: asigura proprietati uniforme si standarde de calitate in producerea bateriilor de inalta tensiune. Designul modular al bateriilor de inalta tensiune constituie, de asemenea, baza pentru o gama larga de variante de actionare electrice. Nu in ultimul rand, acest concept modular este o cerinta pentru a raspunde rapid la cererea clientilor si a obtine beneficii de costuri.

    BMW Group este lider mondial in productia de vehicule electrificate

    Intre ianuarie si sfarsitul lunii septembrie, grupul BMW a livrat clientilor din intreaga lume 68,687 automobile BMW i, iPerformance BMW si MINI electrificate - o crestere de 64,2%. Cu noua masini electrificate disponibile in prezent, BMW Group este unul dintre cei mai importanti furnizori din intreaga lume. Compania intentioneaza sa vanda 100.000 de vehicule electrificate la nivel mondial pana la sfarsitul anului.

    Fabrica de productie din Shenyang


    Locatia Shenyang, cu fabricile sale de automobile Dadong si Tiexi si fabricile de motoare cu turnatorie usoara, joaca un rol important in reteaua globala de productie a BMW Group. Contribuie la strategia unei cresteri globale echilibrate, cu capacitatea de productie pe pietele regionale respective.

    Locatia productiei BBA din Shenyang construieste vehicule exclusiv pentru piata chineza. Fabrica Dadong din nord-estul orasului a fost deschisa in 2003 si produce in prezent versiunea BMW Seria 5 Long-Wheelbase. Mergand mai departe, aceasta facilitate va construi si varianta hibrid plug-in a BMW Seria 5 si a noului BMW X3. Fabrica Tiexi din vestul orasului Shenyang, construita in 2012, construieste versiunea BMW X1 Long-Wheelbase (inclusiv o varianta hibrida plug-in), BMW Seria 1 Sedan, BMW Seria 2 Active Tourer, BMW Seria 3 cu ampatament lung si versiunea BMW Seria 3 Sedan. Motorul, care a fost deschis in 2016, produce ultima generatie de motoare pe benzina cu trei si patru cilindri BMW TwinPower Turbo.

    BMW Brilliance Automotive Joint Venture

    Asociatia comuna BMW Brilliance Automotive a fost infiintata in 2003 si cuprinde productia si vanzarile de automobile BMW din China, precum si sarcinile de dezvoltare locala. Intreprinderea comuna are peste 16.000 de angajati, in timp ce reteaua furnizorilor BBA cuprinde in jur de 350 de furnizori locali.

    In 2014, BMW Group si Brilliance China Automotive Holdings Ltd. a prelungit contractul pentru asociatia comuna chineza devreme - cu patru ani inainte de expirarea contractului actual - si a pus bazele pentru aprofundarea cooperarii cu succes. Contractul prelungit este valabil timp de zece ani (intre 2018 si 2028).

    Vizualizari: 904