rss

A izbucnit un nou scandal monstru. Toyota, Nissan si Mazda au folosit piese falsificate

  1. 11/10/2017
  2. Tags: kobe steel, Mazda, Nissan, scandal kobe steel, Toyota
    Vezi toate fotografiile (1)

    Industria auto se afla din nou intr-un moment de cumpana, dupa ce gigantul japonez Kobe Steel, unul dintre cei mai mari producatori de piese metalice din lume, a recunoscut ca a comis o serie de ilegalitati.

    Mai exact, oficialii au confirmat ca circa 4% din produsele din aluminiu si cupru livrate in perioada septembrie 2016 - august 2017 nu se ridica la standardele agreate cu clientii. Un control intern a scos la iveala faptul ca acestea au fost etichetate fals de mai multi angajati.

    Aceste piese au fost livrate mai apoi la aproximativ 200 de clienti de pe Glob, printre care Toyota, Honda, Nissan, Mazda, Subaru, Mitsubishi, Boeing, Mitsubishi Heavy Industries (producatori de rachete), sau compania de cai ferate JR Central, operatorul liniei de trenuri de mare viteza Tokaido Shinkansen.

    Partea buna este ca deocamdata nu s-au semnalat probleme legate de siguranta si durabilitatea acestor produse falsificate, insa ce-i drept, companiile afectate continua cercetarile.

    Toyota a folosit aceste produse pentru usi, capota si alte zone periferice, iar oficialii brand-ului nipon au catalogat situatia drept un "incident grav". Acelasi lucru a anuntat si Nissan, care face in continuare verificari, intrucat aceste piese ar putea pune in pericol siguranta pietonilor in caz de impact.

    Vizualizari: 3595
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »