rss

A fost anuntata puterea maxima a celui mai ieftin automobil din gama Tesla, noul Model 3

  1. 09/08/2017
    Vezi toate fotografiile (1)

    Atunci cand au publicat primele fotografii si informatii oficiale cu privire la cel mai accesibil automobil din istoria companiei, americanii de la Tesla nu au adus in discutie si puterea maxima a noului Model 3. A facut-o insa zilele acestea Agentia pentru Protectia Mediului (EPA) din Statele Unite.

    La sfarsitul lui iulie, dupa luni intregi de asteptare, clientii celui mai asteptat automobil al deceniului au reusit sa afle intr-un final specificatiile produsului pentru care au plasat un avans de 1.000 de dolari. Pe scurt, oficialii Tesla vorbeau despre doua versiuni diferite, una de 35.000 de dolari si una mai scumpa cu 9.000 de dolari.

    Dupa cum precizam si la momentul respectiv, principalele diferente intre cele doua variante se afla in stransa legatura cu performantele si autonomia motorului electric. Mai exact, in primul caz se poate discuta despre un 0 - 96 km/h in 5.6 secunde si 354 km, pe cand in cel din urma despre un 0 - 96 km/h in 5.1 secunde si 498 km.

    Tot cu ocazia livrarii primelor 30 de exemplare, americanii au mai anuntat si cateva dintre optiunile noului Model 3, insa nu au adus deloc in discutie puterea maxima a acestuia. Din fericire, misterul cu pricina a fost deslusit cu ocazia aparitiei recente a unui document de la Agentia pentru Protectia Mediului (EPA) din Statele Unite.

    Potrivit materialului la care faceam referire anterior, cel mai accesibil automobil din istoria companiei Tesla ofera un motor eletric de 258 CP si o baterie de 80.5 kWh. Aceste date, alaturi de greutatea de 1.740 kg, vizeaza exclusiv versiunea de top Long Range, care porneste de la 44.000 de dolari, asa cum spuneam si in randurile de mai sus.

    In schimb, pentru puterea maxima a variantei de baza, a carei nota de plata pleaca de la 35.000 de dolari, va mai trebui sa asteptam cateva saptamani sau luni. Lucru valabil, de altfel, si in cazul capacitatii pachetului de baterii care alimenteaza motorul ascuns sub capota ori greutatii.

    Vizualizari: 1237
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »