rss

Vrei de pe eBay: prototipul motorului biturbo de DeLorean

  1. 20/08/2009
  2. Tags: Biturbo, DMC-12, John DeLorean, Lamborghini reventon, Peugeot-Renault-Volvo
    Vezi toate fotografiile (4)

    In universul auto, John Z. DeLorean a reprezentat acea latura a excesului de care nu te saturi niciodata (daca nu va dati seama ce vrem sa spunem cu asta, ganditi-va la orice poate avea legatura cu un trabuc cubanez si o masina ca Lamborghini Reventon).

    DeLorean DMC-12, adevaratul star al seriei Back to the Future, nu a avut insa niciodata acel strop de nebunie necesar sustinerii celui mai nonconformist design din istoria recenta a Americii. Ceea ce nu inseamna ca John nu s-a gandit la asta...  

    Una peste alta, masina arata mult prea bine pentru a fi motorizata de un V6 Peugeot-Renault-Volvo cu doar 170 CP scrisi pe cartea de vizita (chiar 130 in final, din cauza convertoarelor catalitice impuse de legislatia din SUA), asa ca DeLorean le-a cerut celor de la Legend Industries sa dezvolte o versiune biturbo a agregatului respectiv.

    Ei bine, prototipul motorului rezultat se afla acum de vanzare pe eBay, iar bid-ul la momentul scrierii acestui articol a ajuns la 1.500 de $ (inca prea mic pentru a intruni conditiile minime de vanzare).

    Nimeni nu stie exact de ce este in stare propulsorul, oficialii DeLorean nedezvaluindu-i datele nici macar dupa ce l-au montat pe un DMC-12 prezentat, in ianuarie 1980, in cadrul lui National Automobile Dealers Association. Va putem spune insa ca, gratie celor doua turbine IHI RHB52, masina putea, potrivit estimarilor constructorului, sa accelereze pana la 100 km/h in 5,6 secunde si sa atinga o viteza maxima de 235 km/h (in comparatie, un DMC-12 obisnuit facea “suta” in 8,8 secunde).

    Vanzatorul ofera motorul (doar unul dintre cele doua produse) si transmisia manuala montate pe piedestalul original, folosit la momentul prezentarii oficiale, cea din urma componenta fiind nou-nouta (motorul are o uzura de trei luni, fiind instalat pe masina lui Ed Bernstein care, insa, avea o cutie automata).

    Vizualizari: 2555
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »