rss

Top 5 cele mai sigure masini ale anului 2009, de la Euro NCAP

  1. 29/01/2010
  2. Tags: Honda, Hyundai, masini sigure, Opel, top, Toyota, Volvo, Vw
    Vezi toate fotografiile (1)

    Pentru prima data, Euro NCAP a dat lista primelor cinci cele mai sigure masini ale anului 2009, pe baza punctajului maxim de cinci stele si a scorului general obtinut la testele de siguranta. In varf se afla Volkswagen Golf VI, care a fost mai intai testat in 2008 si relansat in 2009.

     

    Honda Insight Hybrid si Toyota Prius, doua vehicule economice testate in 2009, au fost pozitionate pe locurile doi si trei pe lista sigurantei Euro NCAP. Pe patru se afla Hyundai i20, in timp ce locului cinci i-au fost atribuiti trei castigatori - Toyota Avensis, Volvo XC60 si Opel / Vauxhall Astra. Cele mai slabe rezultate au fost realizate de Suzuki Alto si Toyota Urban Cruiser, ambele primind trei stele.

    1. VW Golf VI

    2. Honda Insight

    3. Toyota Prius

    4. Hyundai i20

    5. Toyota Avensis

    5. Volvo XC60

    5. Opel/Vauxhall Astra

     

    In 2009, Euro NCAP a testat 33 de modele, utilizand pana la un total de trei masini, trei scaune fata, patru scaune pentru copii si o serie de piese de schimb pentru fiecare model. Pentru a realiza evaluarea de ansamblu, modelul este, de obicei, supus unui numar de patru teste de impact si un test al componentelor, fiind evaluat de catre un inspector, care da la final rezultatele testelor si echipamentelor de siguranta ale masinii.

     

    In 2010, pragul ce trebuie atins pentru a obtine cinci stele Euro NCAP creste de la 75% la 80% in cazul protectiei pasagerilor adulti si de la 70% la 75% in cazul protectiei ocupantilor-copii. Pragul pentru protectia pietonilor creste pana la 40%. Primele rezultate pentru vehiculele testate in conformitate cu aceste noi criterii de evaluare mai stricte vor fi lansate la 3 martie 2010.

     

    Vizualizari: 7422