rss

Top 10 cele mai bune nume de masini

  1. 29/07/2009
  2. Tags: Cobra, Corvette, Dodge Viper, ferrari testarossa, Ford Mustang, porche carrera, silver cloud
    Vezi toate fotografiile (10)

    Cand vine vorba de alegerea unor nume reprezentative pentru masini in care constructorii auto si-au pus toata nadejdea, acestia dau dovada de o reala imaginatie. Libertate, lux, venin si curse, toate aceste elemente se regasesc in denumirlile unor modele ce au facut istorie.

     

    1. Mustang. Ford lansa pe 17 aprilie 1964 Mustang, un nume ce avea sa devina de nepretuit odata cu trecerea timpului. Se spune ca a fost lansat sub acest nume pentru a sarbatori libertatea de dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial. Mustang inseamna in spaniola fara stapan, ceva care apartine tuturor si nimanui. Nici reprezentantii Ford nu au anticipat ca aceasta masina va face senzatie, clientii ajungand sa doarma in fata magazinelor pentru a fi siguri ca vor reusi sa puna mana pe supercar. Numai in prima zi de vanzare, au intrat in posesia americanilor 22.000 de unitati, pentru ca in 1966 pragul de un milion de unitati sa fie atins. Mustang este o adevarat legenda americana si a industriei auto, numele bolidului facand furori si in zilele noastre.

    2. Silver Cloud.
    Rolls Royce a gasit ceea ce toti constructorii auto au cautat: un nume care sa exprima delicatetea si luxul unui autoturism. Iar impunatorul exemplar este deopotriva suprinzator si soft touch. Productia a inceput in anul 1955 si a inlocuit mai vechiul Silver Dawn.

    3. Testarossa. Ferrari a ales aceasta denumire, “cap rosu”,  pentru sportcarul ce urma sa inlocuiasca in 1984 Berlinetta Boxer. Este adevarat ca in romana suna de-a dreptul hidos, insa rezonanta pe care o are celebrul nume in italiana este de neconstat. Am putea spune chiar ca nu exista individ pe planeta asta care sa nu fi retinut denumirea bolidului cu sange latin, un coupe cu doua usi.

    4. Cobra.
    Carroll Shelby spune ca numele Cobra i-a venit intr-un vis. Un pic ironica revelatia pentru o masina care nu este deloc "pacifista", insa este clar un nume “de renume”. Sportiva capata astfel imaginea vicleanului sarpe. Mnetionam ca aici facem referire la originala AC Cobra, Ford “imprumutand” denumirea pentru diferite versiuni Mustang.

    5. Viper. Urmand aceeasi reteta a veninului, Dodge naseste muscle car-ul cu doua locuri ce avea sa faca ochi in 1992. Clasica masina americana sport are ca sursa de inspiratie AC Cobra, nu numai in ceea ce priveste numele ce te poarta cu gandul la fioroasele reptile.

    6. Countach. Cam asa exclama italienii cand vad ceva incredibil de frumos si sexy. De aceea si Lamborghini a ales acest sugestiv nume pentru sportiva masina ce a fost produsa intre 1974 si 1989.

    7. Corvette. Colosul General Motors, pe cand se bucura de suprematie, dadea nastere unui model ce avea sa ne ramana pe retina mult timp. Astfel, masina primeste numele de botez dupa navele de razboi Corvette Navy.

    8. Veyron. Bugatti a ales aceasta denumire dupa pilotul francez Pierre Veyron, castigator La Mans 24 Ore in anul 1939. La auzul cuvantului Veyron, orice impatimit al industriei auto ciuleste urechea. Primul exemplar a iesit pe piata in septembrie 2005 ca fiind cea mai scumpa si rapida masina din lume (1,1 milioane de euro) si a fost produsa in numar de 200 de exemplare.

    9. Carrera. Un nume dintre cele mai  bune pentru a reprezenta o masina. Carrera semnifica in spaniola “cursa” si confera un aer potent supercarului. Roadsterul Porsche este unul dintre cele mai renumite din clasa sa.

    10. Swinger. ... poate unul dintre cele mai potrivite nume daca ne gandim la fanteziile sexuale ale unora. Insa modelul Dodge nu a fost unul de succes, in ciuda denumirii incitante. Dodge Dart Swinger poate fi recunoscuta si in serialul “Familia Bundy” ca fiind masina lu Al.

    Vizualizari: 21392
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »