rss

Semafoarele inteligente din Capitala inlesnesc traficul (?)

  1. 29/03/2010
  2. Tags: intersectii, semafoare
    Vezi toate fotografiile (1)

    Am fost instiintati la inceputul acestui an ca Bucurestiul va avea parte de noi “semafoare inteligente” in 26 din cele mai mari intersectii si ca acestea vor fi montate pana la sfarsitul acestui an.

     

    Edilii Capitalei s-au gandit ca in acest fel vor fi evitate blocajele in intersectii. Senzorii existenti in carosabil in aceste intersectii ar transmite informatii cu privire la trafic catre Centrul de management al traficului, iar unul dintre operatori va prelungi culoarea verde a semaforului, pentru a facilita eliberarea intersectiei.

     

    Avand in vedere bugetul de 13 milioane necesar (cel putin asa au apreciat oficialii locali) lucrarilor, speram ca acest numar sa nu fie cu ghinion. Desi...suntem aproape siguri ca vor interveni probleme. Sa nu uitam de buna functionare a semafoarelor “sincronizate”, care in anumite zone provoaca mai multe incidente, decat sa ajute cu ceva.

     

    Oricum, e bine de stiut, ca printre intersectiile care “se vor destepta” se numara Prelungirea Ferentari cu Bachus, C.A Rossetti cu Calea Victoriei, Iuliu Maniu cu Rasaritului si Bulevardul Ghencea cu capatul liniei de tramvai 41. Oare chiar vor termina lucrarile la timp?!

     

     

    Vizualizari: 1680