rss

Romania, singura tara din UE in care pot fi achizitionate masini second-hand cu "Rabla"

  1. 30/04/2010
  2. Categoria: MAN
    Vezi toate fotografiile (1)

    In nici o tara europeana, programele de tip “Rabla” nu permit achizitionarea de masini second-hand. Nu si in Romania – aici daca dai o masina foarte veche pentru un voucher “Rabla”, iti poti achizitiona cu ajutorul acestuia o masina mai putin veche, adica un second-hand. Si asta pentru ca dealerii si vanzatorii de autoturisme second-hand accepta tichetele valorice.

     

    De aici rezulta ca nu trebuie sa ne mai intrebam de ce, in conditiile in care au fost epuizate 94.000 de vouchere in primele doua luni, numarul de masini noi cumparate prin programul Rabla este de numai circa 12.000.

     

    TiriacAutoRulate a fost primul dealer de automobile second-hand care a permis cumpararea unei masini cu ajutorul voucherelor eliberate prin programul “Rabla”.

    Este adevarat, insa, ca bonusul acordat pentru achizitionarea unui second-hand este de numai 2.100 de lei, si nu de 3.800 lei, ca in cazul unui autoturism nou si, in general, se accepta un singur voucher per masina.

     

    Interesant este ce se intampla cu aceste vouchere pentru second-hand cedate de client, in conditiile in care nu pot fi decontate de Ministerul Mediului. Se pare ca acestea vor ajunge la dealerii de masini noi.

     

    Voi ce credeti despre achizitionarea masinilor second-hand prin Programul de innoire a parcului auto – Rabla?

     

    Vizualizari: 3269