rss

Noua taxa auto: poluatorul plateste

  1. 10/07/2009
  2. Tags: Taxa auto, Taxa de poluare

Detaliile privind noua taxa auto vor fi facute publice in luna august pe pagina de internet a Ministerului Mediului, iar principiul de baza va fi "poluatorul plateste", a declarat ministrul de resort, Nicolae Nemirschi.

"Draftul de propunere a acestei legi se va vedea in august, cand va fi postat pe site-ul ministerului si supus unei dezbateri publice. Nu cred ca legea nu va trece in aceasta toamna de Parlament, urmand sa fie aplicabila de la 1 ianuarie 2010", a mai declarat Nemirschi, aflat intr-o vizita de lucru la uzina Dacia.

El a mai afirmat ca actuala taxa auto a adus un echilibru intre politicile sociale si politicile de mediu. "Taxa existenta nu a facut decat sa duca un picut la un echilibru intre politicile sociale si politicile de mediu. Principiul care trebuie sa domine o astfel de taxa este poluatorul plateste. Este practic un impozit pe poluare si fiecare va plati in functie de cat polueaza", a mentionat ministrul, citat de NewsIn.

Nemirschi a precizat ca a avut deja consultari cu importatorii si producatorii de autoturisme in ceea ce priveste viitoarea taxa de mediu, dar a evitat sa spuna daca noua taxa va fi mai mica sau, dimpotriva, mai mare. Acesta s-a rezumat sa afirme ca "va fi o taxa".

Taxa de poluare auto care a inlocuit de la 1 iulie 2008 vechea taxa de prima inmatriculare a suferit anul trecut mai multe modificari, ajungand sa aiba, pentru o scurta perioada, in decembrie, o valoare de trei ori mai mare. Din 19 februarie 2009, actualul guvern a redus taxa de poluare auto cu o treime.

Nu demult Comisia Europeana a solicitat Romaniei informatii in legatura cu legislatia privind aplicarea taxei de poluare pentru autoturisme, suspectand ca actuala legislatie romaneasca are efecte protectioniste asupra industriei auto nationale.

Vizualizari: 27629
Peugeot 308

Peugeot 308

Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

Toate anunturile »