rss

In 2009, taxa auto va aduce statului incasari de numai o treime din suma estimata initial!

  1. 22/12/2009
  2. Tags: Taxa, Taxa auto, Taxa de inmatriculare, Taxa de poluare
    Vezi toate fotografiile (1)

    Socotelile guvernului referitoare la veniturile aduse de taxa de poluare pentru autovehicule s-au dovedit cu totul deplasate, asa cum se intampla, mai mereu, cu mai toate deciziile mai-marilor nostri. Asa se face ca, desi calculele guvernantilor vorbeau despre foarte multi bani adusi in vistieria statului de catre mult discutata taxa auto, realitatea indica cu totul altceva.

    Anul acesta, statul va incasa din taxa auto circa 630 milioane de lei, cu peste un miliard de lei sub estimarile guvernului! Cauza este simpla si usor de anticipat: scaderea drastica a numarului de inmatriculari auto.

    Guvernul estima incasari de 1,64 miliarde lei pentru 2009 din taxa de prima inmatriculare, dar, spre finele anului, suma a fost revizuita si s-a ajuns la 636,4 milioane de lei, bani ce au intrat direct in bugetul de venituri si cheltuieli al Fondului pentru Mediu.

    Anul viitor va fi si mai interesant de urmarit evolutia incasarilor din taxa de inmatriculare, avand in vedere ca s-a reintrodus taxarea autovehiculelor noi Euro 4, astfel ca, pentru inscrierea unei Dacia Logan, clientii vor plati cel putin 363 euro!

    Vizualizari: 7662