rss

Detailing, episodul 1 (cu video) - Cum se spala corect o masina?

  1. 05/08/2009
  2. Tags: Meguiar's, Wizards
    Vezi toate fotografiile (18)


    Poate unii dintre voi veti rade de intrebarea din titlu. Intrigati si noi de acest lucru am mers la o spalatorie, un pic diferita de ceea ce intalniti in spatele blocurilor , unde am probat pe una dintre masinile noastre ce este detailing-ul si ce presupune acest lucru. La noi, in Romania, detailing-ul adevarat a venit odata cu experienta companiei americane Meguiars. Pentru exemplificare urmariti inregistrarea video efectuata de noi.

    Foto: Sorin Miclau

    Care este povestea din spatele lui Meguiar's?  Ceea ce incepea acum mai bine de un secol in urma, intr-un simplu laborator de intretinere si reconditionare a mobilei, situat intr-un garaj al lui Frank Meguiar Jr, acum a ajuns la cea de-a patra generatie sub stindardul familiei Meguiar. In 2001 si-a celebrat centenarul, Meguiar's devenind unul dintre liderii mondiali in ceea ce priveste produsele si serviciile de ingrijire a suprefetelor, furnizand produse folosite la orice tip de suprafata, atat pentru entuziasti cat si pentru profesionisti, deopotriva pentru lumea auto, moto sau pentru ambarcatiuni.

    Odata ce au aparut primele automobile atentia lui Frank Meguiar s-a indreptat catre acestea. Automobilele la inceput aveau mult lemn in elementele ce intrau in compunerea caroseriei sau la interior astfel ca tranzitia de la mobila spre automobile s-a facut firesc si usor. Aceasta tranzitie a stabilit, inca de atunci,  principiile produselor ce stau la baza business-ului de azi.
    Inca de la inceputurile business-ului cu automobile, Meguiar's a fost un participant activ la hobby-ul colectionarilor de masini clasice. Produsele Meguiar's au fost apreciate castigand numeroase premii la prestigiosul Pebble Beach Concours d’Elegance, cea mai titrate expozitie de masini de acest tip.


    La nivel international Meguiar's si-a exportat operatiile devenind un actor global, avand cartiere generale in Hong Kong, Toronto, Paris si Sydney. In Europa, Meguiar's a castigat respectul unor constructori puternici cum sunt BMW sau Mercedes-Benz cu care a semnat un parteneriat international. Meguiar's serveste cu expertiza sa drept consultant  pentru marea majoritate a constructorilor de automobile vizavi de calitatea vopselurilor atat in procesele tehnologice din fabrica cat si l intretinerea suprafetelor la nivel de dealer.
    In prezent Meguiar's produce peste 300 de produse de curatat, polishat, ceruit, intretinut si de protectie pentru case, automobile, ambarcatiuni, trenuri si avioane si care acopera in aplicabilitate aproape toate tipurile de suprafete.

    Dar sa vedem ce inseamna detailing-ul:
    Acesta are o succesiune de pasi care includ fiecare atat consumabile cat si unelte specifice, certificate Meguiar's. Detailing-ul are trei pasi importanti: spalarea automobilului, detailing-ul exterior si al motorului si detailing-ul interior.

    In primul episod va prezentam operatia de spalare care se poate face la spalatoria certificata Meguiar's sau la domiciliul propriu, daca va incumetati s-o efectuati. Noi va recomandam pentru eficienta, sa apelati la spalatoria specializata, pentru a avea mai putina bataie de cap. Singura spalatorie certificata Meguiars este cea de pe Splaiul Independentei 319 B in curtea clubului IDM.
    Spalarea automobilului are ca scop curatarea tuturor impuritatilor flexibile, usor de indepartat de pe suprafata masinii.

    Pregatirea pentru spalare:
    Uneltele necesare sunt: un sort Meguiar's, doua galeti cu apa, furtun de apa cu duza, manusa pentru spalat, prosoape din bumbac 100% Soft Buff™Terry Towels, prosop microfibre Water Magnet™Microfiber Drying Towel X2000, Pulverizator, apa, aparat de spalat sub presiune (optional), aer comprimat (optional).
    Produse Meguiar's necesare sunt: Shampoo Plus™ (D111) – 128:1, Hyper-Wash™ (D110) – 400:1, All Season Dressing (D 160) – gata preparat.
    Recomandarile Meguiar's pentru operatori sunt: Folosirea intotdeauna a protectiilor adecvate pentru ochi si piele (ochelari si manusi), indepartarea tuturor obiectelor care ar putea zgaria automobilul (verighete, ceasuri cu bratari metalice, curele cu catarame metalice, etc), purtarea sortului de protectie de preferinta Meguiar's.

    Succesiunea operatiilor de spalare sunt:
    - Parcarea automobilului la umbra
    - Verificarea daca acesta este rece
    - Prepararea solutiei folosind HyperWash™ (400:1) sau Shampoo Plus (128:1)
    - Umplerea galetilor cu apa. Doar una va contine solutie de spalat.
    - Stropirea automobilului cu apa folosind aparatul de spalat sub presiune sau furtunul cu duza pentru a curata impuritatile usor de indepartat.
    - Inmuierea manusei de spalat in solutia preparata anterior si spalarea incepand de sus in jos.
    - Clatirea cu aparatul de spalat sub presiune sau cu furtunul cu duza
    - Clatirea manusii in galeata care contine doar apa,  dupa fiecare procedeu de spalare
    - Repetarea procedeului pana se curata toata suprafata . Se prepara solutie in continuare daca este necesar.
    - Se indeparteaza duza de la furtun si se lasa apa sa curga incet peste suprafata.
    - Se spala capacele de roti cu All Season Dressing™
    - Se sterge automobilul cu un prosop de bumbac 100% sau cu un prosop cu microfibre. Trebuie sa folositi doar prosoape curate (indepartati in prealabil etichetele de pe prosoape).
    - Se foloseste aerul comprimat pentru a indeparta apa de pe oglinzi, embleme.
    - Se sterge orice particula de apa ramasa pe automobil.
    - Se deschid usile, portbagajul, si capota pentru a sterge aceste suprafete.

    Mediul de lucru trebuie sa fie curat sa aiba o ventilatie adecvata, lumina propice, sistem de scurgere corespunzator, unelte curatate, apa curate si toate materialele certificate de Meguiar's.

    Pentru exemplificare urmariti inregistrarea video efectuata de noi.

    In episoadele urmatoare vom descoperi arta detailing-ului, intai pentru exterior si apoi pentru interior.   

    Vizualizari: 8569
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »