rss

Cum sa-ti vinzi masina la un pret avantajos (Partea a II-a)

  1. 04/03/2010
  2. Tags: cum sa, masina second hand
    Vezi toate fotografiile (1)

    Daca te-ai decis in cele din urma sa iti dai masina si vrei sa faci o afacere buna, sunt cativa pasi si cateva detalii de care trebuie sa tii cont.

    Continuam cu sfaturile, dupa ce, in urma cu doar cateva zile v-am impartasit cateva idei despre stabilirea pretului, redactarea anuntului de vanzare si publicarea acestuia. Asadar, dupa ce am stabilit data de intalnire cu potentialul client trebuie sa:

    4. Pregatesti masina. Inainte de a o prezenta publicului fa-o frumoasa. Incepe prin a spala si lustrui masina. Ba mai mult, poti acoperi micile zgarieturi, utilizand vopsea sau polish pentru a da un nou lustru masinii. Inlocuieste, daca este cazul, lampile arse si asigura-te ca uleiul si apa sunt la nivelul cerut.  Pentru a evita vreo supriza neplacuta, du-o la un service pentru a o verifica. Astfel eviti ca potentialul client sa o duca la mecanic si sa observe eventuale defectiuni.

    5. Cum sa discutii cu cei interesati. Dupa ce ai publicat anuntul pe site-ul nostru, vei primi o sumedenie de telefoane. Insa de aici, pana la a o vinde mai dureaza putin. Asadar, ai grija sa mentionezi toate datele de contact: telefon, email.

    In cazul in care primesti un mesaj, raspunde cu promptitudine. Nu uita ca orice persoana isi continua cautarea daca nu i-ai raspuns la timp. Pe durata discutiei cu clientul, afiseaza o atitudine serioasa, corecta, fara a apela la stratageme precum: “pe cuvantul meu”, “pe onoarea mea”. Fii sincer!.

    Incurajeaza-l sa incerce masina. Daca l-ai convins  stabileste un loc de intalnire de comun acord si un traseu care sa puna in valoarea capacitatile masinii. Insa, inainte de a-i permite sa o conduca, asigura-te ca stii cu cine stai de vorba. Cere-i permisul de conducere si nu il lasa singur la volan.

    Pe parcursul traseului, ii poti povesti detalii interesante despre masina: ce iti place la ea, de ce ai ales tocmai modelul acesta, cat e pasionat ai fost in a o infrumuseta si in a o intretine.

    5. Pregateste documentatia necesara vanzarii. Inainte de a incepe orice enumerare de acte, va avertizez de urmatorul aspect des intalnit pe piata auto second hand din Romania: Nu preda masina si actele aferente inainte de a ajunge sa o radiezi, imediat dupa ce ai facut actul de vanzare-cumparere. Daca nu o sa aiba talonul si nici cartea de identitate nu o o va putea instraina la randul lui in timp ce tu vei plati impozitul pentru o masina pe care nu o mai detii.

    Atentie, nu ii da nici copie dupa acte pentru ca acestea pot fi utilizate pentru a se legitima si pentru a demonstra ca are actele masinii, cu mentiunea ca detine un xerox pentru a se asigura ca nu le pierde. Intre timp, poate vinde masina mai departe, iar tu vei achita impozitul.

    Documentele necesare pentru vanzarea unei masini sunt:  certificatul de inmatriculare si cartea de identitate. Inainte de a semna contractul de vanzare-cumparare, trebuie sa scoti de la fisc fisa fiscala, adica evidenta tuturor datoriilor (daca este cazul) existente pe masina ta, pentru a-i demonstra clientului ca esti la zi cu impozitele si amenzile primite. Apoi semnati contractul de vanzare-cumparare.

    Dupa ce ai rezolvat si cu radierea masinii, contacteaza-ti asiguratorul pentru a-l anunta ca ai vandut masina.

    Bafta!

    Vizualizari: 3626
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »