rss

Cum sa iti personalizezi masina (Partea I)

  1. 29/03/2010
  2. Tags: eleron, jante, praguri, sistem evacuare, vopsea
    Vezi toate fotografiile (1)

    In urma cu ceva ani a aparut un vers memorabil: “M-a stresat ... atata gri metalizat”. Dincolo de cuvintele “indecente” alese pentru a impulsiona soferii sa opteze pentru o masina spectaculoasa, omul chiar are dreptate.

    Daca in casa sau la birou alegem diverse accesorii pentru a ne pune amprenta personala si pentru a ne simti in largul nostru, de ce nu am repeta experienta si cu masina pe care o conducem?! De ce sa alegem sa purtam un soi de uniforma auto, cand ne-am putea personaliza masina dupa gusturi si dupa posibilitati? Daca militezi pentru discretie, atunci te poti opri din citit aici, caci in cele ce urmeaza nu veti gasi sfaturi cuminti.

    Opteaza pentru un exterior agresiv

    Si pentru ca in orice exista un inceput, iti recomand sa faci primul pas si sa alegi un set de jante din aliaj de dimensiune superioare celor standard. Pentru patru exemplare rezonabile va trebui sa scoti din buzunar in jur de 2.000 lei.

    Apoi poti trece la dimesiuni din ce in ce mai mari (bineinteles, daca iti permite masinuta). Acestea vor da un plus de sportivitate “bolidului” tau. Iar pentru ca nu se poate altfel, va trebui sa achizitionezi si un set de anvelope pe masura.

    Daca ti-ai schimbat jantele cu unele noi, este indicat sa iti upgradezi si suspensiile cu unele sport, acestea din urma fiind mult mai “dure”.

    Acum ca ai prins gustul, poti opta pentru un sistem de evacuare sport. Pe langa sunetul naravas asigurat, acest sistem iti mareste puterea motorul cu cativa caluti. Acest rezultat este posibil datorita evacuarii mai rapide a noxelor. Daca nu te multumeste sunetul, poti adauga si un filtru de aer sport pentru un plus de agresivitate.

    Pentru a desavarsi aspectul masinii tale, apeleaza la faruri si/sau stopuri cu tehologie LED sau la asa-numitele Angel Eyes si Devil Eyes. Pretul mediu pentru doua inele Angel Eyes este de 250-300 euro. Stopurile cu LED te costa in jur de 100-200 euro/bucata. Faurile/stopurile mai pot fi infrumusetate cu ajutorul unor folii transparente pe diferite culori (albastru, galben, verde etc.).

    Stiu ca te-ai saturat de nuanta insipida a caroseriei! Iar daca nu ai inca suficient curaj pentru a i-o schimba total (curcubeu, cameleon, orange, mov, verde  sau orice nuanta mata), poti apela la stickere auto. Este doar chestiune de timp pana iti vei vopsi masina intr-un negru mat ... profund.

    Daca bugetul este restrans poti apela la o colantare full care costa de la 800 lei pana la 1500 lei, in functie de dimensiunile masinii tale. Pentru a iesi in evidenta si mai mult, alege sa aplici autocolantul numai pe capota sau poti alege stickere auto in genul Fast &Furious. Si oglinzile retrovizoare pot fi personalizate un ajutorul unor stickere special create.

    Amintim aici si parasolarele stilistice, aplicate nu numai pentru a te apara de soare, dar si pentru a spori agresivitatea bolidului tau.

    Pentru ca ai intrat in hora, trebuie sa joci pana la capat si sa-i montezi si un eleron. Cu siguranta nu vei trece neobservat la semafor. In plus, vei mari aderenta la sol. Iar atunci cand se face verde si vei pleca in tromba, cu siguranta vei naste invidii in jur.

    O alta solutie estetica o reprezinta restilizarea pragurilor laterale acestea potolind putin din setea oricarui sofer pasionat de supercaruri.

    Iar acum, ca am cheltuit mai mult decat putem duce pentru un aspect exterior ca la carte, facem o scurta pauza, pana saptamana viitoare, cand vom reveni cu sfaturi de infrumusetare a habitaclului.

    PS: Aveti mare grija cum asociati toate aceste accesorii pentru a evita aspectul "kitschos".

    Vizualizari: 10600
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »