rss Vizualizari: 10078

Acte necesare inmatricularii unui autoturism

 1. 18/05/2009
 2. Tags: acte, autoturism, inmatriculari
  Vezi toate fotografiile (1)

   

  Auto.ro  va ofera lista documentelor necesare inmatricularii autoturismului dvs.:

        

   

          - Cererea solicitantului, care cuprinde si declaratia acestuia, pe propria raspundere cu privire la modul de intrare in proprietatea sa a vehiculului.

          - Fisa de inmatriculare, semnata, dupa caz, de actualul si de fostul proprietar, cu vizele care atesta plata taxei pentru mijloacele mecanice de transport.

          - Cartea de identitate a vehiculului, prevazuta cu elementele de secretizare aplicate de Regia Autonoma "Registrul Roman", original si copie

          - Actul de proprietate al autovehiculului sau remorcii, original si copie.

          - Actul de identitate al solicitantului, original si copie.

          - Dovada de efectuare a inspectiei tehnice periodice, in termenul de valabilitate, cu exceptia autovehiculelor noi, la prima inmatriculare.

          - Copia documentului de asigurare pentru cazuri de raspundere civila, ca urmare a pagubelor produse prin accidente de autovehicule pe teritoriul Romaniei.

          - Dovada de efectuare a formalitatilor vamale de import definitiv (pentru inmatricularea permanenta) sau temporar (pentru inmatricularea temporara), in cazul autovehiculelor si al remorcilor dobandite in strainatate.

          - Dovada de plata a taxei de inmatriculare.

          - Dovada de plata a contravalorii certificatului de inmatriculare achitata la orice unitate CEC sau BCR - 29 ron.

          - Contravaloarea placilor cu numere de inmatriculare.

          - Dovada de identificare a vehiculului, eliberata de Regia Autonoma "Registrul Auto Roman", cu exceptia vehiculelor aflate la prima inmatriculare sau certificatul de autenticitate al vehiculului, dupa caz.

  Vom reveni si cu etapele de parcurs pentru completarea dosarului de inmatriculare.

  Comentarii (4)

  add_comment
  • gurau sorin

   buna ziua, am si eu o intrebare la care va rog sa imi raspundeti, am si eu o masina care cu care am circulat cu numere de germania, acum 2 ani mia fost retinut briful mic(talonul masini) din cauza ca nu am avut asigurare anul trecut am fost si am facut tot ce trebuia ca sa o inmatriculez(inspectie, identificare, taxa de mediu, etc.) si la politie cand am mers cu actele au spus ca nu poate sa o inmatriculeze ca nu am talonu' si ca trebuie sa astept sa vina raspuns din germania, si astept de de 1 an jumatate sa vina vina raspunsul si vad ca tot nu vine, aveti cumva vre-o idee cam ce as putea sa fac in cazul asta? multumesc anticipat 09/06/2009 | Raspunde

  • make

   Te duci in Germania si faci altul.Daca poti sa il gasesti pe ala de unde ai cumparat masina ar fi ok sa mergi cu el in diferite locuri unde se fac briefuri,daca nu asta e ,te duci tu si cauti la astia care se ocupa cu acte si iti face un brif nou-nout 08/10/2010 | Raspunde

  • gabi

   am si eu o masina si vreau sa o inmatriculez pe alt judet deoarece mi-am schimbat domiciliul(adica in alt jud)poate sa imi zica cineva daca mai,merg la RAR,TOATE ACTELE DE LA 0?
   10/11/2011 | Raspunde

  Vezi toate comentariile

  • florin

   am cumparat o masina inscrisa in romania si vreau so trec pe numele meu cu alte numere. asigurarea se face dupa ce am primit numerele noi sau inainte? astept rasp. va multumesc... 15/12/2011 | Raspunde

  Adauga comentariul tau

  • Nume: Adresa de email: Cod: Ma abonez la newsletter-ul Auto.ro

  • Comentariul tau: