rss

5 pasi ca sa inlocuim bateria masinii repede si sigur in prag de iarna

 1. 04/12/2017
 2. Tags: acumulator, baterie, baterie auto, piese auto
  Vezi toate fotografiile (1)

  Toata lumea crede ca schimbarea bateriei este o chestie foarte usoara la masini. Dar daca nu o faci bine, risti sa te trezesti cu probleme mari. Chiar si cu un scurt-circuit care duce la incendiu... Iata cum sa schimbi bateria daca te lasa balta in prag de iarna.

  1. Cumpara o bateria online

  Cel mai bine este sa cumperi un acumulator auto de pe net, eventual de pe o platforma online unde vand mai multi vanzatori, ca sa te asiguri ca obtii pretul optim. Alege amperajul recomandat de producator, sau chiar mai mare, dar asigura-te ca ai loc in lacasul de sub capota si ca bornele sunt exact cum trebuie, nu inversate. Atentie, ca in momentul livrarii, trebuie sa predai bateria veche daca nu vrei sa platesti o suprataxa!

  2. Pregateste sculele necesare

  Ca sa schimbi o baterie auto ai nevoie de un set de chei tubulare. O cheie cu prelungitor de 13 sau 14 ca sa scoti prinderea bateriei de tavita si de o cheie de 10 sau 12 pentru scoaterea mufelor de pe borne. Mai este bun si un smirghel ca sa cureti mufele pe interior sau un spray de contacte.

  3. Desfa toate suruburile

  Cu cheile din dotare slabeste prinderea inferioara a bateriei, dar si suruburile care prind mufele de borne. Nu conteaza ordinea in care scoti bornele, dar conteaza sa nu le atingi intre ele cand bateria este in pozitie. Dupa ce ai scos mufele, poti ridica usor bateria, asigurandu-te ca nu loveste ceva, cum ar fi o mufa de plastic de pe cablul pozitiv de incarcare.

  4. Monteaza si asigura bateria noua

  Cand pui bateria noua, cel mai important este sa o fixezi de tavita metalica in care se monteaza. Nu face greseala sa lasi bateria nefixata, deoarece in cazul unui accident sau cand iei o groapa mai mare poate sa se rastoarne si sa produca un scurt-circuit. Asadar, cum pui bateria pe pozitie, fixeaz-o in partea de jos sau cu prinderea superioara si apoi fixeaza mufele si strange suruburile.

  5. Masoara incarcarea

  Dupa ce ai pus bateria noua, porneste motorul si cu un ampermetru obisnuit, pe care il gasesti oriunde, sau la vreun vecin mai tehnic, masoara nivelul de incarcare. Aceasta operatiune se face de obicei in service, dar poti sa o faci si tu, singur, acasa, gratis, convingandu-te ca alternatorul incarca bine bateria.

  Daca urmezi acesti pasi, schimbarea unei baterii auto nu va dura mai mult de 15 minute si se va face in siguranta. Iar daca intri pe www.PieseAuto.ro, o sa te asiguri ca vei cumpara acumulatori auto la cel mai bun pret din Romania.

  Vizualizari: 877
  Renault Laguna

  Renault Laguna

  Pret: 4.150 EUR, An: 2006, Kilometri: 232.000 detalii »

  Citroën C4

  Citroën C4

  Pret: 6.900 EUR, An: 2013, Kilometri: 165.500 detalii »

  Citroën C5

  Citroën C5

  Pret: 4.700 EUR, An: 2007, Kilometri: 189.500 detalii »

  VW Passat

  VW Passat

  Pret: 5.950 EUR, An: 2006, Kilometri: 224.000 detalii »

  Alt tip de camion

  Alt tip de camion

  Pret: 14.950 EUR, An: 2012, Kilometri: 76 detalii »

  VW Golf

  VW Golf

  Pret: 7.250 EUR, An: 2010, Kilometri: 194.520 detalii »

  Toate anunturile »