rss

3 tipuri de echipamente esentiale la lucrul in atelierul auto

  1. 19/05/2017
    Vezi toate fotografiile (1)

    Intretinerea masinii personale este o grija pe care o au majoritatea soferilor. Fie ca este vorba de operatiuni de intretinere sau reparatii minore, multi mesteri prefera sa se ocupe personal. Daca garajul devine atelierul personal, inseamna ca si tinuta trebuie ajustata corespunzator.
    Prin urmare, cum ne echipam corespunzator pentru munca in atelierul auto? In continuare, cateva sugestii despre cele mai potrivite echipamente de protectie pentru mecanici:

    1. Imbracaminte de protectie

    Pentru mesterii de zi cu zi, atat pretul cat si rezistenta imbracamintei de protectie sunt importante la alegerea echipamentului potrivit. De aceea este nevoie de o croiala durabila din materiale rezistente la stres fizic, rupere, abraziune si murdarie. Tercotul este recomandat pentru rezistenta la abraziune, contactul cu uleiul, vaselina si murdaria sinonima cu acest domeniu. Intariturile in genunchi, coate si sezut confera un plus de durabilitate pe termen lung. Pentru sudori, bumbacul ignifugat este o alegere potrivita, alaturi de manusile si sortul de protectie din piele.
    Nici versatilitatea nu trebuie lasata deoparte; de aceea, puteti alege imbracaminte de protectie cu croiala pe corp, buzunare la piept si manecile detasabile.

    2. Manusi de protectie


    Daca manusile de lucru din piele sunt o solutie eficienta pentru majoritatea operatiunilor, unele lucrari de finete necesita un echipament de protectie diferit. Pentru o dexteritate crescuta, manusile din fibre sintetice sunt o optiune excelenta. Tricotate din fibre de carbon, Nylon, Lycra sau Dyneema, multe modele beneficiaza de un strat suplimentar de protectie pe palma si degete. Acest strat din poliuretan, nitril sau latex creste rezistenta la hidrocarburi, zgarieturi, si abraziune, fara a sacrifica usurinta de manipulare a pieselor mici sau ascutite.

    3. Incaltaminte de protectie

    Pentru munca in garajul propriu, o pereche de tenisi ar parea suficienta. Totusi, incaltamintea de protectie cu bombeu este recomandata, mai ales cand exista riscul de impact cu piese auto de dimensiuni mari. O pereche de bocanci de protectie cu rezistenta la alunecare si contactul cu hidrocarburi sunt ideali pentru lucrul in atelierul personal, iar genunchierele pot fi un ajutor nesperat la munca pe branci.

    Fie ca lucreaza intr-un atelier specializat sau in garajul personal, un mester care se respecta va tine cont atat de look, cat si la functionalitate. Nu echipamentul de protectie face un mester, dar protectia adecvata la lucru este un prim pas in directia potrivita. Spor la lucru!


    Advertorial!

    Vizualizari: 1705