rss

Transfagarasanul a fost deschis circulatiei publice

  1. 16/06/2017
    Vezi toate fotografiile (1)

    Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere a deschis circulatiei publice DN7C, cunoscut si sub numele de Transfagarasan. Tronsonul cuprins intre Piscul Negru si Cabana Balea Cascada este inchis in fiecare an, din noiembrie pana in iulie.

    Transfagarasanul este unul dintre cele mai impresionante drumuri din Romania, si daca e sa ne luam dupa cei de la Top Gear, din lume. Acestia l-au pus in fata unor intinderi de asfalt mult mai cunoscute, precum trecatoarea Stelvio care traverseaza Muntii Alpi.

    In fiecare an, milioane de turisti traverseaza muntii Fagaras pe cei 151 de kilometri, insa spre nemultumirea lor, tronsonul cuprins intre Piscul Negru si Cabana Balea Cascada se inchide pe perioada iernii din cauza conditiilor meteo nefavorabile.

    Insa anul acesta, la fel ca si in 2016, Transfagarasanul a fost deschis circulatiei publice mai repede decat era programat (1 iulie). Chiar si asa, autoritatile atrag atentia ca pe sectoarele de drum cuprinse intre km 56+700 - km 116+000 si km 117+100 - km 132+800 exista inca pericolul de caderi de stanci, pietre si viituri. Tronsoanele periculoase sunt insa semnalizate corespunzator, dar chiar si asa, soferii sunt sfatuiti sa nu stationeze pe aceste portiuni.

    Pe langa drumul propriu-zis, care este o adevarata placere pentru pasionatii auto, DN7C impresioneaza prin peisajele care iti taie respiratia dar si cu diferite obiective turistice precum Cetatea Poenari, Barajul Vidraru, Cabana si Cascada Capra sau Lacul si Cascada Balea.



     


    Vizualizari: 1255
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »