rss

Skoda pregateste un sedan low-cost rival pentru Logan

  1. 16/12/2009
  2. Categoria: Skoda
  3. Tags: Dacia, Logan, Low-cost, Sedan, Skoda
    Vezi toate fotografiile (1)

    Cehii de la Skoda intentioneaza sa lanseze un sedan low-cost cu care sa atace segmentul pe care Dacia Logan face in prezent legea. Noul model va fi lansat cel tarziu in 2012 si va fi destinat in principal pietelor din India si din America de Sud.

    Stirea a fost confirmata de CEO Skoda India, Reinhard Jung, care a anuntat ca in maximum trei ani Skoda va lansa un astfel de model pentru piata locala.

    Potrivit primelor estimari, viitorul rival al Logan-ului construit de Renault in colaborare cu indienii de la Mahindra va avea un pret cuprins intre echivalentul a 10.000 si 12.000 de euro. Deocamdata, nu se cunosc nivelurile de echipare si motorizarile cu care va fi oferit noul model Skoda.

    Se stie in schimb ca viitorul sedan low-cost al producatorului din Mlada Boleslav va fi pozitionat in gama intre Fabia si noua Octavia si ar putea primi componente de la ambele modele.

    Skoda India va lansa anul viitor noua Octavia care, potrivit unor informatii preliminare, va fi construita pe platforma tehnica a noului VW Polo, care este folosita si de Fabia. Nu ar fi exclus ca tocmai aceasta Octavia sa fie modelul low-cost pregatit de Skoda pentru India si America de Sud.

    Vizualizari: 6052