rss

Fabrica de zvonuri: Skoda pregateste un raspuns la TATA Nano?

  1. 13/08/2009
  2. Categoria: Skoda
  3. Tags: Joyster, Skoda, Tata nano, Up!, Volkswagen
    Vezi toate fotografiile (1)

    Conform unor surse din presa germana, se pare ca Skoda va prelucra Volkswagen Up! si va prezenta o versiune mai ieftina de 5.000 euro, menita sa concureze TATA Nano.

    Up! si variantele SEAT, respectiv Skoda vor fi produse in fabrica din Slovacia, unde VW a investit 308 milioane euro. Up! va iesi primul de pe liniile de productie, dar va fi urmat relativ repede de versiunea ceheasca.

    Presedintele companiei,  Reinhard Jung, declarase in martie ca Peugeot 107/Citroen C1 si Toyota Aygo sunt principalii concurenti pentru mini-ul Skoda, doar ca sa-si schimbe atitudinea recent, dupa ce TATA a prezentat versiunea europeana a lui Nano. Aceasta costa considerabil mai mult (aproximativ 5.000 de euro) decat modelul autohton, dar relativ putin daca ne raportam la buzunarul europenilor. Mai mult, “buburuza” indienilor a trecut cu brio si crash-testele, fiind omologata pentru Batranul Continent.

    Nu se stie inca ce nume va primi rivalul oferit de Skoda, dar se zvoneste ca ar fi Joyster, dupa un concept prezentat anterior.

    Vizualizari: 1718