rss

Skoda a dezvaluit primul teaser cu Superb Break

  1. 19/06/2009
  2. Categoria: Skoda
  3. Tags: Skoda, Superb, Superb Break, Teaser, Volvo V70
    Vezi toate fotografiile (3)

    Salonul Auto de la Frankfurt este locul ales de oficialii de la Skoda Auto pentru a-si prezenta una dintre cele doua premiere pregatite pentru anul 2009. Dupa Skoda Yeti - primul SUV din istoria marcii - in gama cehilor isi va face loc pentru prima data versiunea break a noii generatii a limuzinei de clasa medie Superb.

    In toate cele trei fotografii teaser publicate astazi de Skoda, Superb Combi este insotita de varianta sedan a modelului, fapt care ne da posibilitatea sa vedem deosebirile dintre cele doua versiuni la partea posterioara. Astfel, se poate observa ca stopurile au fost pozitionate vertical in cazul break-ului, care, la fel ca oricare Wagon, va primi si obisnuitele sine longitudinale pe plafon.

    Superb Combi va avea aceleasi proportii ca sedanul din care deriva, urmand sa masoare 4.850 mm in lungime, insa va fi ceva mai inalta asemenea altor modele similare. De asemenea, bancheta a fost revizuita pentru ca masina sa dispuna de mai mult spatiu la interior pentru pasageri, dar si pentru bagajele acestora. Asta va insemna ca noua Superb Combi va avea unul dintre cele mai mari portbagaje din segmentul din care face parte.

    Noul break va primi dotari de lux pentru a putea rivaliza cu modele consacrate germane si chiar din Suedia, asa cum este Volvo V70. Superb Combi va primi aceleasi motorizari ca berlina, si anume trei benzinare si trei turbodieseluri de provenienta Volkswagen. Modelul entry-level va fi echipat cu dieselul 1.9 TDI de 105 CP, in timp ce varful de gama va fi cunoscutul V6 de 3,2 litri si 260 CP. Nu este exclusa chiar o versiune sportiva vRS care ar urma sa primeasca motorul V6 3,6 litri si 300 CP.

    Motorizarile vor putea fi cuplate la cutii de viteze manuale cu 5 si 6 trepte, ulterior urmand sa fie introdusa si o cutie automata cu 6 rapoarte bazata pe transmisia cu dublu ambreiaj DSG de la compania-mama VW. Va exista si o versiune cu tractiune integrala.

    Productia versiunii break a Skodei Superb va incepe in luna noiembrie, la uzinele marcii din Cehia. Vanzarile la noua Superb Combi vor demara in primavara anului 2010, pe majoritatea pietelor din Europa. Pretul de baza va fi in medie cu 2.000 de euro mai ridicat fata de sedan.

    Vizualizari: 2431
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »