rss

Noua Skoda Octavia Tour 2011

  1. 29/12/2010
  2. Categoria: Skoda
  3. Tags: Skoda
    Vezi toate fotografiile (1)

    Octavia a fost folosita pentru prima oara in istoria marcii Skoda la inceputul anilor ‘60. Cehii au lansat in 1959 un model Skoda familial, de clasa medie, ce purta acest nume, model ce a fost fabricat pana in 1964, in peste 311.000 de exemplare.

    Model popular, ce exista pe piata de aproape un deceniu jumatate, Skoda Octavia versiunea Tour, iese din productie pentru a lasa loc unui urmas ce se mandreste cu un design nou, un interior revizuit si motorizari ce respecta normele de poluare Euro 5.


    La doar o scurta perioada de timp dupa expunerea gamei Greenline la Salonul Auto International de la Paris, Skoda scote pe piata o noua generatie a versiunii Octavia Tour, ce poate fi considerata un adevarat veteran al segmentului si totodata unul dintre best-sellerii marcii. Dupa 14 ani de la debutul oficial, si dupa aproape 1 milion jumatate de unitati vandute global, noua Skoda Octavia Tour spera sa reediteze succesul versiunii mai vechi.


    Noua generatie a reputatului model de familie, Skoda Octavia Tour 2011 mizeaza pe preluarea liinilor de design prezente pe actualul model Octavia II, cel dinaintea facelift-ului implementat pe toata gama in anul 2009. Interiorul se schimba si el, iar lista de dotari optionale devine acum ceva mai generoasa.


    Skoda stie sa foloseasca notorietatea numelui Octavia, si, cu aceasta ocazie, face si o afacere buna, in conditiile in care utilizeaza intr-un mod profitabil linia de fabricatie a unui model deja trecut.

    Preturile pornesc de la 11.496 euro cu TVA inclus pentru berlina cu motor de 1.4 MPI si ajung la 13.571 euro cu TVA inclus pentru break-ul cu propulsorul de 1.6 MPI.

    Noua Skoda Octavia Tour 2011 va fi, asadar, modelul familiar prezent in perioada 2004 – 2008, urmand sa fie disponibila in ambele modele de caroserie, atat berlina-hatchback cat si break. Autoturismul va fi disponibil intr-o singura linie de echipare, ce va presupune un echipament standard suficient, si asta pentru a incerca sa pastreze nivelul costurilor cat mai scazut. Pentru cei mai pretentiosi, insa, va exista evident o lunga lista de echipari optionale.

    Noua versiune Skoda Octavia Tour va fi disponibila pe piata cu trei unitati de propulsie, fiecare cu transmisie manuala cu cinci trepte.

    In functie de piata, vehiculele vandute in tarile Uniunii Europene vor fi echipate cu motorizari de 1.4 litri (80 CP) si 1.6  litri (102 CP), pentru alte segmente de piata fiind disponibila si propulsia 2.0 TDI (110 CP), toate motoarele respectand si normele Euro 5.

    In Romania, Skoda Octavia Tour  2011 va fi disponibila incepand de anul viitor, iar aria de preturi se va situa la acelasi nivel cu vechiul modelul.

    Noua Skoda Octavia va avea in dotarea standard, printre altele, airbaguri sofer si pasager, ABS (EBD, MSR, ASR, MBA), servodirectie, inchidere centralizata, computer de bord, oglinzi reglabile electric si incalzite, discuri de frana fata-spate, volan cu patru spite si scaun sofer reglabil pe inaltime, Radio-CD & MP3 cu 4 difuzoare.



    Material sponsorizat de Porsche Inter Auto.

    Vizualizari: 5181
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »