rss

Noua Skoda Fabia este cu pana la 17% mai eficienta

  1. 12/08/2014
  2. Categoria: Skoda
    Vezi toate fotografiile (1)

    Noua Skoda Fabia stabileste noi puncte de referinta in ceea ce priveste consumul de combustibil si emisiile de CO2. Programata pentru lansare in octombrie 2014 la Paris, noua Fabia va folosi cu pana la 17% mai putin combustibil decat predecesorii sai, devenind astfel cea mai ecologica si eficienta Skoda Fabia din acest punct de vedere. Motorizarea sa noua (constand in patru motoare pe benzina si trei diesel) este in conformitate cu normele Euro 6.

     

    Noua Skoda Fabia va fi echipata cu motoare noi, de ultima generatie, eficienta din punct de vedere al consumului de combustibil. Incluzand versiunea GreenLine, clientii din pietele Uniunii Europene vor putea alege intre patru motoare pe benzina si trei diesel, toate in conformitate cu normele Euro 6 si avand printre dotarile standard sistemul start-stop si functia de recuperare a energiei de franare. Cutia de viteze va fi manuala sau automata DSG, cu dublu ambreiaj.

     

    Noile motoare pe benzina disponibile sunt cu trei sau patru cilindri, bazate pe tehnologia MOB (platforma modulara). Cei trei cilindri ai motorului 1.0 MPI beneficiaza de injectie indrecta, in timp ce versiunea de motorizare cu patru cilintri este supraalimentata, cu ajutorul unei injectii stratificate (TSI) si are o cilindree de 1.2 litri. Puterea acestora incepe de la 44 kW (60CP) si ajunge pana la 81 kW(110CP).

     

    Noile motoare diesel disponibile pentru Skoda Fabia curprind trei niveluri de performanta ale noului motor common rail cu trei cilintri de 1,4 litri cu supraalimentare si injectie directa. Blocul motor este facut din aliaj de aluminiu. Puterea este neschimbata fata de a doua generatie Fabia, avand de la 55 kW pana la 77 kW, insa capacitatea cilindrica a motorului este acum de 1,4 litri in loc de 1,6 litri.

     

    La sfarsitul anului 2015 va avea loc lansarea celui mai eficient motor Skoda Fabia din punct de vedere al consumului de combustibil – versiunea GreenLine. Acesta va avea 55 kW si motor de 1,4 litri TDI. Sistemul start-stop, functia de recuperare a energiei de franare si anvelopele optimizate pentru rezistenta scazuta la rulare, impreuna cu imbunatatirile aduse aerodinamicii automobilului, au rezultat intr-un consum de combustibil de doar 3,1l/100 km, echivalent cu emisii de CO2 de doar 82 g/km.

     

    Incepand cu anul 2015, modelul Skoda Fabia GreenLine va deveni cea mai ecologica Skoda cu propulsor conventional, depasita doar de motorul CNG al modelului Skoda Citigo G-TEC.

    Greutatea noii Skoda Fabia va fi cu pana la 45 de kg mai mica decat pana acum, versiunea standard, cu motor de 1,0 MPI in trei cilindri, cantarind doar 980 kg.

    Vizualizari: 4379
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »