rss

BAIC a imprumutat 2,9 miliarde de $... pentru SAAB?

  1. 07/12/2009
  2. Categoria: Saab
  3. Tags: BAIC, BYD, Geely, Saab, Volvo
    Vezi toate fotografiile (1)

    Potrivit Reuters, chinezii de la Beijing Automotive Industry Holding Corp (BAIC) a obtinut un imprumut de 20 de miliarde de yuani (aproximativ 2,93 miliarde de $), despre care se zvoneste ca va fi folosit pentru achizitionarea lui SAAB.

    Linia de credit a fost acordata de catre banca de stat a Chinei, banii fiind suficienti pentru ca cel de-al cincilea producator ca marime din Tara Marelui Zid sa-si poata extinda considerabil operatiunile.

    “20 de miliarde de yuani sunt suficienti pentru extinderea productiei”, a declarat Li Chunbo, analist al CITIC Securities, insa oficialii lui BAIC au ezitat sa faca vreun comentariu in privinta posibilei preluari a lui SAAB.

    In alta ordine de idei, Beijing Automotive nu este singurul producator chinez care beneficiaza de pe urma unor imprumuturi-gigant: cu doar o zi in urma, Banca Chinei a acordat un credit de 15 miliarde de yuani celor de la BYD Co Ltd – producator de automobile si baterii.

    Iar ca tacamul sa fie complet, Geely asteapta la randu-i acordarea unui imprumut de 1 miliard de $, ce va fi folosit in vederea finantarii ofertei de 1,8 miliarde de $ facuta lui Ford pentru Volvo.

    Vizualizari: 1212
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »