rss

Renault va construi o uzina in Algeria

  1. 01/06/2012
  2. Categoria: Renault
  3. Tags: Dacia, Renault, Symbol
    Vezi toate fotografiile (1)

    Francezii de la Renault au semnat un acord preliminar cu guvernul algerian pentru a construi o uzina in Algeria, anunta publicatia franceza Le Figaro.

    Renault intentioneaza sa produca masini in Algeria, in acest scop urmand a fi construita o uzina. Potrivit acordului incheiat cu oficialitatile algeriene, constructorul auto va avea, initial, o cifra de productie de 25.000 de autoturisme anual. Productia va fi majorata in functie de reteaua de furnizori.

    Daca rezultatele vor fi conforme cu planurile, anual vor iesi de pe liniile de asamblare ale fabricii din Algeria pana la 150.000 de unităti pe an, spera guvernul algerian. Primul model produs va fi Symbol, acesta fiind destinat exclusiv pietei algeriene. Potrivit Le Figaro, vor exista deosebiri fata de uzina din Tanger, Maroc, unde 85% din productie este destinata pietelor europene.

    Renault este lider de piata in Algeria, casa auto franceza avand un sfert din vanzarile de automobile. In anul 2011, producatorul auto a comercializat 75.000 de autovehicule, dintre care 28.000 au fost modelul Symbol, in crestere cu 18%.

    Acordul final va fi semnat dupa ce Renault si guvernul algerian se vor pune de acord asupra cifrei de productie si locatiei unde va fi construita uzina. Daca oficialitatile locale prefera ca fabrica sa fie ridicatla Jijel, un oras portuar situat la 350 kilometri est de Alger, Renault inclina catre o suburbie din Alger, Rouiba, în apropiere de zona unde sunt cumparate.

    Renault are in Romania 17.500 de angajati, cu o valoare salariala pe an de 300 milioane de euro, impartiti in urmatoarele divizii: Uzinele Dacia de la Mioveni, centrul de inginerie Renault Technologie Roumanie, directia comercială Renault Commercial Roumanie si Matrite Dacia.

    Vizualizari: 1834
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »