rss

Renault cauta partener pentru a relansa brandul Alpine

  1. 02/07/2012
  2. Categoria: Renault
  3. Tags: Alpine, citroed ds, Renault
    Vezi toate fotografiile (10)

    Renault se afla in cautarea unui partener cu care sa imparta costurile de productie al primului model ce urmeaza a fi lansat sub celebrul brand Alpine. Anuntata de conceptul Renault Alpine A110-50, sportiva ar putea avea un pret estimativ de 56.000 euro.

    Renault va decide pana la finele anului daca va readuce la viata cunoscuta marca Alpine. Dezvoltarea primei masini este conditionata de gasirea unui partener cu care sa imparte costurile legate de cercetare si dezvoltare.

    Dezvaluit cu ocazia implinirii a 50 de ani de la lansarea modelului emblematic Alpine Berlinette si prezent la Festivalul Vitezei de la Goodwood, conceptul Alpine 110-50 ar putea fi produs in serie daca francezii reusesc sa trezeasca interesul investitorilor.

    "Intentionam sa construim o masina care sa aiba impact, dar este necesar sa impartim costurile de productie. In prezent lucram in aceasta directie, insa este prea devreme pentru a ne pronunta in privinta tratativelor. Daca vom reusi, primul automobil Alpine ar putea intra in productie in urmatorii 3-5 ani", a declarat Carlos Tavares, seful Renault. Modelul ar putea costa aproximativ 56.000 euro.

    Prototipul Renault Alpine A110-50 este pus in miscare de un propulsor V6 3,5 24V amplasat in spate central, care produce 400 CP. Carterul inferior (semi-umed), componentele mobile (pistoane, biele, arbore cotit), distributia (arbore cu came, arcurile supapelor) si sistemul de esapament sunt adaptate în raport cu modelele de serie.

    Sportiva este echipata cu o cutie de viteze secventiala semiautomata, in sase trepte si cu un ambreiaj dublu disc ce poate fi actionat atat de la pedala, cat si cu ajutorul unei palete situate pe volan.

    Dincolo de relansarea brandului sportiv Alpine, Renault planuieste sa lanseze o noua gama de modele sub un nou logo denumit Initiale Paris. Acesta va fi raspunsul francezilor la gama premium DS a celor de la Citroen.

    Vizualizari: 1796