rss

Renault Zoe RS ar putea deveni realitate pana in 2020

  1. 10/07/2017
  2. Categoria: Renault
  3. Tags: Zoe RS
    Vezi toate fotografiile (2)

    S-a auzit vorbindu-se pentru prima data despre aparitia posibila a versiunii hot a lui Zoe, creata de divizia Renault RS in aprilie anul acesta, iar acum compania franceza a oferit informatii suplimentare despre viitorul modelului.

    Vorbind pentru Autocar, seful Renault Sport, Patrice Ratti, a confirmat ca a fost deja construit un prototip puternic al supermini-ului electric al firmei, care a urmat conceptului Zoe e-sport de 460 CP prezentat la Salonul Auto de la Geneva, din martie anul acesta.

    "Ne gandim sa facem o versiune Zoe RS, dar este un studiu care va dura ceva timp. Performanta bateriilor s-a imbunatatit, acum acestea fiind o solutie fezabila, ceea ce cu siguranta nu a fost cazul acum cativa ani. Deci, confirm, studiile au inceput ", spune Ratti.

    Seful Renault RS a mai spus ca una dintre provocarile cheie ale crearii unui Zoe RS va fi sa se asigure ca acesta se potriveste cu manevrabilitatea remarcabila a modelelor Renault Sport din trecut.

    "O masina Renault Sport trebuie, de asemenea, sa se descurce bine si asta este provocarea. Pentru a invinge greutatea bateriilor si pentru a obtine dinamica cu care ne mandrim, este o sarcina grea ", a spus el.

    Dezvoltarea unui astfel de vehicul va fi cu siguranta o provocare, facandu-l o optiune viabila pentru entuziastii masinilor de performanta.  Daca Zoe RS va deveni o realitate, Renault va trebui, de asemenea, sa-l vanda la un pret competitiv fata de alternativele propulsate de un motor cu ardere interna.

    Vizualizari: 962